h

Wel een bloemetje maar geen oplossing?

15 februari 2009

Wel een bloemetje maar geen oplossing?

Rotonde Familiekerk Venlo 3 In december maakte mevrouw Zegers van 73 jaar een smak op het wegdek omdat ze een randje op de nieuwe rotonde bij de Familiekerk raakte. De gemeente bekent schuld en spijt en bood haar afgelopen zaterdag een bloemetje aan, in plaats van te voorkomen dat meer van zulke ongelukken gebeuren.

Mevrouw Zegers diende een klacht in bij de gemeente over het slechte wegdek van de nieuwe (!) onvoltooide (!) rotonde en de vraag om deze veiliger te maken. De schade en verwondingen die ze door haar val opliep worden weliswaar door de gemeente vergoed maar daarmee is het probleem zelf nog niet opgelost.

Na enkele binnengekomen klachten en eigen onderzoek, heeft de SP moeten vaststellen dat met name voor het fietsverkeer er zich een onveilige situatie voordoet op de rotonde aan de Belletablestraat en Hertog Reinoudsingel in Venlo. Want na de feestelijke opening vlak voor afgelopen sinterklaas, blijkt dat de rotonde wel is opgeleverd maar niet helemaal afgebouwd. De SP heeft de betreffende verkeerswethouder op 23 december jl. om opheldering gevraagd over deze situatie en daarnaast opgeroepen om op korte termijn de rotonde fatsoenlijk aan te pakken.
Rotonde Familiekerk Venlo 2 Het hoogteverschil tussen de trotoirband/klinkers en het nieuwe asfalt zoals die op de hele rotonde aanwezig is, net als op de wegen richting de rotonde. Voor auto's een plotselinge maar wel te nemen hobbel; voor (brom)fietsers en scootmobielen een gevaarlijke situatie!

De gemeente schuift het echter af op de verlichting. Vlak voor kerst zijn er intussen enkele lichtmasten geplaatst. Nu de rest nog want door het plaatsen van lantaarnpalen is de ongelijk liggende weg en de hoge randen misschien beter zichtbaar (voor de oplettende kijker) maar het probleem is niet opgelost. Uit navraag bleek dat de gemeente niet zelf ter plekke is geweest kijken naar de situatie...

De valpartij zit de 73-jarige mevrouw Zegers nog steeds niet lekker: "We zijn nu een paar weken verder (ongeveer 10) en er is nog helemaal niets gebeurd. Geen toplaag, het grind ligt nog los en er verschijnen steeds meer gaten in het wegdek." Wat de gemeente wel heeft gedaan is op valentijnsdag haar een mooi boeketje bloemen gestuurd. Ook wij waarderen dit gebaar maar zien ook graag dat er zo snel mogelijk een veilige rotonde komt anders kan de gemeente nog wel eens meer boeketjes bloemen versturen.


18-02-2009: Naar aanleiding van dit artikel kregen we onder andere onderstaande email die nogmaals aangeeft hoe de verkeerssituatie voor onnodige problemen kan zorgen:
Beste SP, goed dat jullie hier aandacht aan blijven schenken. Een rotonde verderop was ook al een ongeluk om dezelfde reden gebeurd, was enkele dagen terug op de venlose omroep. Zelf had ik waar mevrouw Zegers viel bijna een fietser onder de auto omdat ik haar niet zag aankomen omdat ik alleen maar keek hoe die dikke hobbel op de rotonde te ontwijken... Hier moet dringend echt iets aan gedaan worden! Groeten, mevrouw Orval


23-12-2008: SP vraagt onmiddelijke aanpassing rotonde Belletablestraat/ Hertog Reinoudsingel

U bent hier