h

SP gaat actie voeren tegen verkoop Essent

21 januari 2009

SP gaat actie voeren tegen verkoop Essent

De SP zal op donderdag 22 januari actie voeren tegen de verkoop van Essent. De actie vindt plaats voorafgaande aan een informatiebijeenkomst voor lokale en provinciale bestuurders in Thorn.

De Limburgse SP-fractie is fel tegenstander van de voorgenomen verkoop van de aandelen Essent en roept iedereen op om zich te verzetten tegen de uitverkoop van het energiebedrijf. SP fractievoorzitter Thijs Coppus: “De afgelopen dagen heeft de SP telefoontjes en e-mails van Limburgers gekregen die het absoluut niet eens zijn met de verkoop van Essent. Ook leden van CDA en PvdA hebben contact met ons opgenomen. De onvrede is groot en de race is nog absoluut niet gelopen.”

De SP zal in Thorn aanwezig zijn met een spandoek en zal met folders de volksvertegenwoordigers en bestuurders oproepen om zich te verzetten tegen de verkoop van Essent.

SP-protest met laserprojectie op koeltorens
De actie wordt vandaag ook onder de aandacht gebracht door laserprojecties op de koeltorens van de Clauscentrale in Maasbracht. De projecties zijn donderdagmiddag tussen half vijf en half zes te zien op de koeltorens langs de A2.

Agnes Kant verklaart Essent publiek bezit Afgelopen maandag gaf Agnes Kant, fractievoorzitter voor de SP in de Tweede Kamer, het startschot voor de grootse campagne die moet voorkomen dat de zeggenschap over onze energiebedrijven wordt verkwanseld aan het buitenland. Kant plaatste een bord voor het gebouw van Essent in Den Bosch waarmee ze het bedrijf symbolisch tot publiek bezit verklaarde.

De SP roept leden van gemeenteraden en Provinciale Staten op zich te verzetten tegen de verkoop van het energiebedrijf. De provincie en de Limburgse gemeenten bezitten samen een kwart van de aandelen van Essent.


Zie deze weblinks voor aanvullend actueel nieuws:
22-01-2009: Statenfractie protesteert tegen uitverkoop Essent
23-01-2009: Dagblad de Limburger: "Zo groen is Essent ook weer niet"


TEKEN DE PETITIE: www.zezijnnuts.nl
19-01-2009: Agnes Kant: 'Essent is publiek bezit'
18-01-2009: SP wil referendum over verkoop aandelen Essent

U bent hier