h

Arno Adams en Sef Derkx op kieslijst SP? Foutje, bedankt!

15 januari 2009

Arno Adams en Sef Derkx op kieslijst SP? Foutje, bedankt!

Vorige week besliste de ledenvergadering dat de lokale SP afdeling gaat mee doen aan de gemeenteraadsverkiezingen aanstaande november. Dit nieuws heeft alle media gehaald. Het E3-Journaal zette het zelfs breed op de voorpagina. Op zich prima want we willen graag dat onze boodschap bij iedereen bekend is. Alleen stond er in het E3-artikel wel een verwarrende laatste alinea...

Zijn schrijver/columnist en oud-Jocusprins Sef Derkx uit Venlo en dialectzanger Arno Adams uit Belfeld actief voor de SP in Venlo? Wie de voorpagina van het weekblad E3-Journaal deze week leest, kan alleen maar concluderen dat Derkx en Adams op de nummers 2 en 3 van de SP-kieslijst staan. Maar de werkelijkheid is heel anders. Er is iets goed mis gegaan bij het E3-journaal met het verwerken van het persbericht van de SP.

In een voetnoot van het persbericht met de cijfertjes 1, 2 en 3 stelde partijvoorzitter Alexander Vervoort zichzelf, Sef Derkx en Arno Adams nog even nader voor. Pure praktische achtergrondinformatie bij de sprekers van de ledenvergadering, niet bedoeld om te publiceren. Sef Derkx presenteerde de avond en Arno Adams zorgde voor de muzikale omlijsting. Maar dat 1, 2, 3-lijstje staat nu in het weekblad afgedrukt als apart lijstje waardoor de indruk wordt gewekt dat deze drie heren de top-3 kandidaten voor de verkiezingen zijn! Foutje bedankt...

Alexander Vervoort Afdelingsvoorzitter Alexander Vervoort van de SP in Venlo is er niet blij mee: "Ik heb met het E3-Journaal gebeld en gevraagd wat er is misgegaan. Ik ga er vanuit dat er een fout is ontstaan bij de opmaak maar de SP wordt er wel op aangesproken en de indruk moet niet gewekt worden dat er nu al een kieslijst is, en al helemaal niet zo'n korte met maar drie namen. Ik heb dan ook gevraagd om deze fout recht te zetten." Redacteur Alfredo Spiero laat namens het E3-Journaal weten het "foutje" te betreuren: "We hebben per ongeluk een voetnoot voor de redactie gepubliceerd. Volgende week komt er een rectificatie."

Vervoort: "Voor de SP is daarmee de kous af. Waar mensen werken worden fouten gemaakt. Het is ontzettend jammer dat lezers nu de indruk hebben gekregen naar een kieslijst te hebben gekeken want laat 1 ding duidelijk zijn: de SP Venlo heeft pas enkel gekozen om aan verkiezingen mee te doen, er is nog geen kieslijst, we hebben er zelfs nog niet over nagedacht! Eventuele kandidaten zijn nu volop in scholing en actief binnen de afdeling. Ergens rond de zomer, uiterlijk september, zullen we onze kieslijst bekend maken nadat een ledenvergadering zich er over heeft uitgesproken."

"Ik ben best gecharmeerd dat het E3-Journaal Sef Derkx en Arno Adams zo hoog op een lijst zetten maar het is niet de mijne. Beide heren zijn ook niet actief binnen de SP wat toch wel een voorwaarde is om binnen de partij iets te kunnen betekenen voor de mensen." Aldus voorzitter Alexander Vervoort.

08-01-2009: Leden: "SP Venlo is klaar voor de raad!"
E3-Journaal van 14 januari 2009 met de fout op de voorpagina. (PDF 15 MB)
15-01-2009: Website Dagblad de Limburger: "Arno Adams op kieslijst SP? Foutje!"

U bent hier