h

Ziggo schrapt zenders: "Chantage!"

22 december 2008

Ziggo schrapt zenders: "Chantage!"

Met verbazing en woede lees ik het bericht dat Ziggo over enkele weken minder zenders wil gaan doorgeven voor analoge tv-abonnees. Ziggo pleegt eigenlijk chantage door haar abonnees te willen dwingen op wel heel korte termijn over te stappen op digitale televisie. Zo niet, dan krijgt men ‘gewoon’ minder zenders. Het lijkt wel slikken of stikken!

Nu heeft Ziggo (en haar voorgangers onder talloze verschillende namen) en de programmaraad in het verleden regelmatig populaire zenders van de ontvangstlijst gehaald, en later na hevig protest van de abonnees soms terug gezet. Voorbeelden hier van zijn: RTL plus, Sat1, SWF, RAI, TRT, MBC, Cartoon Network. En dan nu dit nieuws, waarvan op de website van Ziggo zelf geen letter over te vinden is.

Innovatie en vooruitgang is prima maar begrijpt Ziggo dat veel mensen hier niet aan mee kunnen en willen doen? Veel ouderen en mensen met een minimum inkomen hebben geen verstand en/of geen geld voor de aanschaf van digitale tv.
Ikzelf heb totaal geen behoefte aan het nieuwe pakket en ben ruim tevreden met het huidige ook al dure analoge pakket. Maar wordt mij en al die andere abonnees iets gevraagd? Nee, eigenwijze Ziggo meent wat goed is voor haar abonnees. Slikken of stikken dus. Ik ga eens op zoek naar concurrentie, dat wil men toch in deze verziekte vrije markteconomie?

Alexander Vervoort, Belfeld

Deze ingezonden brief op persoonlijke titel werd (ingekort) gepubliceerd in het Dagblad de Limburger op 23-12-2008 als reactie op het nieuws dat Ziggo acht analoge zenders wil schrappen.

22-12-2008: Dagblad de Limburger: "Ziggo schrapt acht analoge zenders"

U bent hier