h

SP blij met burgerinitiatief boerenlandbouw

20 september 2008

SP blij met burgerinitiatief boerenlandbouw

Cartoon satire op NGB Vrijdag hebben vertegenwoordigers van vereniging Behoud de Parel uit Grubbenvorst een burgerinitiatief en bijna 4000 handtekeningen aan Provinciale Staten aangeboden. Doel van het burgerinitiatief is om de opmars van de megastallen op de agenda van Provinciale Staten te zetten en om er voor te zorgen dat de Staten besluiten dat er geen plaats is voor megastallen in de provincie Limburg.

De SP Limburg is blij met het burgerinitiatief. Fractievoorzitter Thijs Coppus: "Ik ben erg verheugd over het initiatief. Hopelijk gaat een meerderheid in Provinciale Staten mee met de voorstellen, zodat er ook in de toekomst plaats is voor boerenlandbouw in Limburg."

Op 24 oktober zal er besloten worden of het burgerinitiatief aan alle formele criteria voldoet en of het in behandeling wordt genomen. De inhoudelijke behandeling zal uiteindelijk plaats vinden op 19 december.

01-06-2008: Burgerinitiatief Limburg: JA tegen boerenlandbouw, NEE tegen megabedrijven
09-05-2008: SP steunt burgerinitiatief megastallen

U bent hier