h

SP-afdelingen Venlo en Eindhoven steunen acties schoonmakers

22 augustus 2008

SP-afdelingen Venlo en Eindhoven steunen acties schoonmakers


In hun strijd tegen de misstanden bij hun Duitse werkgever Menke, die in opdracht van Center Parcs de schoonmaak van de huisjes op de parken regelt, stonden de werknemers niet alleen.

    Sfeerverslag door Hans Wijers, bestuurder FNV-Bouw en SP-lid

Behalve een groot aantal vakbondsbestuurders en leden uit de transport-, agrarische en schoonmaaksector, was ook de SP vertegenwoordigt.
De afdeling Venlo was aanwezig, evenals de afdeling Eindhoven die met een bus en de befaamde SoepExpress was gekomen. En dus ook een welkome versnapering (lekkere beker je raad het al) voor de demonstranten om hen ook zo een hart onder de riem te steken.

Links van de weg stonden de demonstranten opgesteld, net als de SP en de soepkar.

Ook SP-Tweede Kamerlid Paul Ulenbelt was aanwezig om de actievoerders toe te spreken, evenals FNV-voorzitter Agnes Jongerius en enkele andere politici, waaronder ook parlementsleden van onze Duitse evenknie, Die Linke.

Paul Ulenbelt leest zich nog even in, vlak voor zijn toespraak.

Onder de klanken van een heuse salsa-band maakten de circa 100 aanwezigen op swingende wijze hun ongenoegen over de misstanden kenbaar.
Lonen kloppen niet, toeslagen kloppen niet en bovenal wordt er geïntimideerd door de Duitse werkgever. En Center Parcs houdt dit allemaal in stand.
Werknemers die hun mond open doen moeten maar verdwijnen en worden dus ontslagen of op non-actief gezet.

Voor de werknemers van Menke is Center Parcs geen State of Happiness, maar een State of Sadness. Voor de vakbond en de SP gaat de strijd door, samen met de vele werknemers die door Menke en Center Parcs in de kou staan. Er zijn al nieuwe acties gepland!

Steun de schoonmakers, stuur nu een e-card waarbij de grote investeerder achter Center Parcs opgeroepen wordt een einde aan de problemen te maken.
22-08-2008: SP ondersteunt actiedemonstratie schoonmakers Center Parcs

U bent hier