h

massale steun voor handtekeningenactie

20 januari 2008

massale steun voor handtekeningenactie

banner petitie popmuziek De SP vraagt de komende tijd aandacht voor een betere popmuziek. Afgelopen zaterdag hield de partij daarvoor een handtekeningenactie in Perron 55. De Stichting Popmuziek Limburg (SPL) bood hiervoor de mogelijkheid tijdens de talentenjacht “Nu of Nooit”.

In het venlose poppodium Perron 55 was de SP bij de ingang van de concertzaal om handtekeningen te verzamelen voor een beter popmuziekbeleid. In korte tijd zetten 130 van de 150 aanwezigen hun handtekening op de lijst. Dit geeft aan dat de actie massaal aanspreekt. De SP kreeg veel positieve reacties en aansporingen om vasthoudend het onderste uit de kan te slepen bij de minister.

Veel muzikanten en bands ondervinden problemen met kwalitatieve geluid- en lichtapparatuur, promotie, optredens en boekingen, en repetitieruimten. Ook de poppodia zien dit als een probleem. Apparatuur is duur en ruimten zijn constant volgeboekt met repetities. Subsidies blijven achter of poppodia moeten zelf maar de broek ophouden en daardoor vergoedingen vragen voor de oefenruimten, wat weer een aanslag is bij de bandjes. Een vicieuze cirkel waar snel een oplossing voor moet komen.

Nederland kent een bloeiende levendige popcultuur, de grootste subcultuur van het land zelfs, waarvoor nauwelijks aandacht is van lokale, provinciale en landelijke bestuurders. De SP hoopt dat met de vele handtekeningen onder de arm, de minister eindelijk eens fatsoenlijk beleid gaat maken zodat de popmuziek weer een goede toekomst tegemoet kan zien.

In alle Limburgse poppodia wordt deze actie de komende tijd gehouden tijdens de bandcompetitie Nu of nooit. Alle verzamelde handtekeningen worden door SP-Tweede Kamerlid Arda Gerkens overhandigd aan cultuurminister Ronald Plasterk.

TEKEN HIER DE PETITIE!
Bericht 18-01-2008: Handtekeningenactie "Steun de Nederlandse popmuziek"

U bent hier