h

Handtekeningenactie "Steun de Nederlandse popmuziek"

18 januari 2008

Handtekeningenactie "Steun de Nederlandse popmuziek"

banner petitie popmuziekDe SP vraagt aandacht voor een betere positie voor de Nederlandse popmuziek, om te beginnen met een handtekeningenactie aanstaande zaterdag in poppodium Perron 55. De Stichting Popmuziek Limburg (SPL) biedt hiervoor de mogelijkheid tijdens de talentenjacht “Nu of Nooit”.

In poppodium Perron 55, Kaldenkerkerweg 55 te Venlo, staat de SP op zaterdag 19 januari vanaf 20.00 uur bij de ingang van de concertzaal, om handtekeningen te verzamelen voor een beter popmuziekbeleid.
In heel Limburg wordt deze actie gehouden tijdens de “Nu of nooit”-competitie. Alle handtekeningen worden overhandigd aan cultuurminister Ronald Plasterk.


In 2006 diende de SP de Initiatiefnota Oorstrelend en Hartveroverend in. Even was er echt aandacht voor popmuziek in de Nederlandse politiek. De nota resulteerde in een Videoclipfonds en een aantal toezeggingen, maar echte spijkers met koppen wilde de meerderheid van de Kamer toen niet slaan. We zijn nu twee jaren en twee bewindslieden verder maar de nota is nog even actueel.

Hoewel het op enkele punten beter gaat met de pop in Nederland is de grote slag nog steeds niet gewonnen. Talent genoeg, maar kansen te weinig. De SP vindt dat de overheid wel een handje mag helpen om die kansen te verbeteren. Om onze eigen popcultuur te versterken, om Nederlands talent een kans te geven en om de economische positie van het Nederlandse product te verbeteren.

In Nederland loopt veel poptalent rond. Maar onze artiesten moeten roeien met de weinige riemen die ze hebben om aan de bak te komen.
Met deze handtekeningenactie wil de SP, samen met vele artiesten en de Stichting Popmuziek Limburg, opnieuw aandacht vragen voor een betere positie voor Nederlandse popmuziek. Ook daarvoor geldt: nu of nooit.


TEKEN HIER DE PETITIE!
Voor meer informatie zie de Initiatiefnota Oorstrelend en Hartveroverend.

U bent hier