h

Geslaagde sfeervolle nieuwjaarsbijeenkomst

5 januari 2008

Geslaagde sfeervolle nieuwjaarsbijeenkomst

3-1-2008 Nieuwjaarsborrel 1 Traditiegetrouw luidde de SP Venlo het nieuwe jaar in met een feestelijke bijeenkomst. Deze vond afgelopen donderdag plaats in Kafee de Splinter. Teruggekeken werd er op 2007 en vooruit geblikt op dit jaar, waarna het feest en de discussie kon losbarstten.

Afdelingsvoorzitter Alexander Vervoort opende de avond en vertelde over het drukke afgelopen jaar waarin vele successen werden geboekt, maar er ook keihard gewerkt moest worden. Bijvoorbeeld aan de verkiezingscampagne van maart en enkele grote acties zoals met de speeltuin Hagerweike en de Axie Vrachtverbod in Blerick.

3-1-2008 Nieuwjaarsborrel 2
Vervoort: "De SP boekte opnieuw een grote verkiezingsoverwinning, en maakte opnieuw een flinke ledengroei door. We zijn de 2e partij van Limburg geworden en ook in Venlo en Helden werd de SP met afstand de 2e grootste partij. Dat vervolgens in de Provincie de heersende machtspartijen -net als in Den Haag- de arrogantie hadden om de SP buitenspel te zetten, heeft vooral meer wantrouwen bij de mensen veroorzaakt. In Venlo zijn pas over twee jaar gemeenteraadsverkiezingen. De SP is er klaar voor!"

Al gaat de tijd snel, 2010 is nog ver. Vervoort: "Tot die tijd gaan we niet op onze krent zitten. We hebben laten zien dat je niet in de gemeenteraad hoeft te zitten om je doel te bereiken. Hagerweike werd gered van de ondergang op initiatief van de SP. Het Bondsgebouw en Nedinsco lijken van de sloop te zijn gered, vooral op aandringen van de SP. En zo zijn er nog meer dingen die we voor elkaar kregen."

3-1-2008 Nieuwjaarsborrel 4 De stemming zat er goed in.

Niet alles lukte ons: onze oproep om de Zalmsnip alsnog uitbetaald te krijgen, een jaarlijkse vergoeding van 45 euro voor bijstandsgerechtigden die in 2005 niet werd uitbetaald door de gemeente Venlo, werd weggehoond door de GroenLinks-wethouder.
Inzake de A74 is het nog altijd hard trekken vooral vanwege de huichelachtige opstelling van PvdA-wethouder Janssen en de draai die de PvdA in Den Haag maakte door zich te verschuilen achter valse argumenten en verkeerde cijfers.

Ook onze oproep aan de gemeente om zelf te indiceren, omdat het CIZ tal van fouten maakt bij het keuren van zorgbehoeftigen in de thuiszorg, werd afgedaan met de frase "we gaan door op de ingeslagen weg". Jammer genoeg weet de gemeente de juiste weg hierin niet te vinden, ons bereiken regelmatig fouten van het CIZ en met de thuiszorg. Daarvoor startten we in het najaar een actie voor verbeteringen en banenbehoud in die thuiszorg. De actie loopt nog steeds.
De grootste nederlaag moesten we in de zomer incasseren toen de media ons pleidooi voor menselijkere huisvesting van gastarbeiders op een camping in Arcen, af deed als "niet aan de orde", terwijl de vooropgezette misleiding van het artikel afdroop. Voor ons een leerschool dat de waarheid niet ook altijd de werkelijk is.

3-1-2008 Nieuwjaarsborrel 3 Veel goede discussie, zoals het hoort in een partij.

Maar als dat alles is, heeft 2007 ons vooral goed gedaan. Vele acties slaagden en leverden ons goodwill en vertrouwen op. Vele leden maakten gebruik van ons scholingsprogramma, een brede discussie rondom de kritiek die de SP ten deel viel, met als afsluiting een goed congres. Veel leden werden actief waardoor we nog meer konden doen, en onze groep van denkers en doeners (Kerngroep) van start kon gaan.

Vervoort: "Komend jaar zal het scholingsprogramma vooral verdieping laten zien op onze beginselen, en een kaderscholing om ons nog beter voor te bereiden op het raadswerk. De lat ligt hoog, onze ambities en doelstellingen ook. We hebben gemerkt dat met kleine inzet je over de schouders kunt meeregeren in het stadhuis. Nu wordt het tijd dat we de huidige kliek daar niet meer in de nek hijgen, maar dat hun moeten hijgen om ons bij te kunnen benen."

24-12-2007: Fijne feestdagen en een sociaal 2008

U bent hier