h

Lijsttrekker GL natuurambassadeur Limburg!?!?

27 februari 2007

Lijsttrekker GL natuurambassadeur Limburg!?!?

Alexander VervoortHet lijkt wel alsof GroenLinks-lijsttrekker Van Tulder een geweldige functie krijgt toebedeeld. Want ze wordt natuurambassadeur voor Limburg. Niets is minder waar dan dat GroenLinks al haar eigen provinciale lijsttrekkers ’natuurambassadeur’ maakt. Kortom: Slappe hap, goedkoop en een sigaar uit eigen doos. Een nietszeggende titel geschoold op eigen belang en partijprofilering.

Zou het een echte functie zijn, gecontroleerd door instanties, dan was het nog veel erger geweest want dan zie ik het als links lullen/rechts vullen, en zeker als verkiezingspropaganda.

Ik daag Van Tulder uit om eens concreet te maken wat zij werkelijk aan de natuur en het milieu gaat doen. Niets voor niets boekt de SP winst bij verkiezingen op deze onderwerpen; puur omdat de natuur/milieu-beleving van GroenLinks alleen op papier bestaat.
Erg vreemd ook dat binnen heel GroenLinks er maar twaalf natuurambassadeurs (één in elke provincie) zijn. Ik dacht dat bij die partij ieder lid wel ambassadeur voor de natuur zou zijn, niet dus.

Nu Van Tulder een dubbele partijpet gaat dragen, wil ik wel eens van haar horen wat ze er van vindt dat er in de gemeente Venlo een autosnelweg door de natuurgebieden 't Joamerdal, Egypte, en in de toekomst langs de Grote Heide gaat lopen? En daarbij het verdwijnen dan wel ernstig aantasten, van het leefgebied van vele bijzondere planten- en diersoorten.
En dat er natuur en bosgebied wordt opgeofferd voor de bouw van de Floriade/ Greenport/ Experiencepark in Venlo, Maasbree, Sevenum en Horst aan de Maas.
Of de heringebruikname van een militair oefenterrein in Blerick? Of het verdwijnen van de ‘groene corridor’ tussen Tegelen en Venlo?
Op al deze punten is GroenLinks voorstander voor het verdwijnen van natuur, ten koste van onnodige bouw van autowegen en bedrijfsterreinen.
Is GroenLinks haar eigen falende beleid aan het verbloemen of goed praten, met de aanwijzing van Van Tulder als partijnatuurambassadeur? Ik ben benieuwd hoe ze daar over denkt. Zal ze alleen op papier haar ‘functie’ bekleden, of ook echt in de klei gaan staan, en niet alleen omdat ze lijsttrekker van GroenLinks is.

Misschien moeten andere partijen voor zichzelf ook zulke titels en functies verzinnen. Ik heb er wel al enkele in gedachten. Voor de VVD een ‘bedrijventerrein- ambassadeur’, het CDA een ’hoe-houden-we-iedereen- te-vriend-ambassadeur’, voor de CU een ‘bijbel- adoptieambassadeur’, en voor de PvdA heb ik een ’draaideurambassadeur’ in gedachten. Hup dan, voor de SP zie ik wel een ‘hoe-voorkomen-we-dat-we-de- grootste-partij-worden-ambassadeur’.

Alexander Vervoort
voorzitter SP Venlo
kandidaat (nr 12) voor Provinciale Staten

U bent hier