h

SP Venlo blij met heringebruikname station Blerick

20 januari 2007

SP Venlo blij met heringebruikname station Blerick

De SP Venlo is erg blij met het heropenen van het treinstation in Blerick door vervoersmaatschappij Veolia.trein In december sloot Veolia het station omdat nieuw aangekochte treinstellen op de Maaslijn, traject Roermond-Nijmegen, niet snel genoeg zouden zijn.

Met het schrappen van de halte in Blerick werden slechts enkele minuten tijd gewonnen terwijl het ongemak voor de reiziger groot was. Niet alleen veel reizigers, maar ook het bedrijfsleven was ontstemd omdat veel werknemers zijn aangewezen op het station.

De SP juicht de heringebruikname toe, maar is van mening dat het daar niet bij moet blijven.
Het station is dringend toe aan een grondige opknapbeurt: wachtruimtes zijn dichtgespijkerd en beklad, en de omgeving van het station maakt een verlaten en verloederde indruk. Een dergelijk station is niet uitnodigend voor reizigers en is niet goed voor het Blerickse imago.

busDinsdag 23 januari aanstaande is de SP aanwezig bij een hoorzitting over de dienstregeling van Veolia, georganiseerd door de Provincie Limburg. Deze hoorzitting begint om 19.00 uur in de Maaspoort te Venlo.

Nederlandse Vereniging voor Reizigers

U bent hier