h

SP Venlo inventariseert klachten milieu- en straatvervuiling onder inwoners

2 oktober 2006

SP Venlo inventariseert klachten milieu- en straatvervuiling onder inwoners

Venlo schoon écht zo heel gewoon?
Hoezo geen andere stickers???
De SP afdeling Venlo lanceert deze week een Digitaal Meldpunt en een enquêteformulier op deze website waar burgers hun klachten en ergernissen kunnen melden als het gaat om (milieu-)vervuiling in de openbare ruimte. Ook zal ze in de wijken te vinden zijn om de mening te peilen.
Hiermee wil de partij te weten komen of inwoners hun omgeving ook echt zo schoon vinden, als de gemeente Venlo ons wil laten geloven. De SP denkt namelijk dat er op het gebied van vervuiling nog een grote slag te winnen is.

Krabben en schurenBijvoorbeeld door het plaatsen van openbare aanplakborden waarop ieders mening welkom is, en niet slechts de reclame-uitingen voor culturele instellingen. De norm die de partij hiervoor hanteert is 1 bord op 5000 inwoners, zoals ook al veel andere gemeenten doen op grond van jurisprudentie hierover.
De resultaten van de enquête zullen aan het gemeentebestuur worden aangeboden.

Onlangs sommeerde de gemeente de SP nog, op straffe van boetes, een aantal stickers te verwijderen die ongeoorloofd waren geplakt. De juridische basis hiervoor bleek echter niet aanwezig. Desondanks besloot de SP Venlo als blijk van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en geheel op vrijwillige basis om tot twee keer toe tientallen stickers te verwijderen waarover bij de gemeente klachten waren ontvangen.
SP schoonmaakploegDe partij heeft zich verbaasd over de snelheid waarmee de gemeente Venlo de SP als boosdoener wist te vinden. Zij zou graag zien dat de gemeente zich met diezelfde snelheid zou inzetten voor bijvoorbeeld het bestrijden van luchtvervuiling, die op een aantal plaatsen in de gemeente nog steeds voor problemen zorgt.


Digitaal meldpunt

Venlo Schoon Enquête

SP Venlo maakt einde aan sticker-klucht

U bent hier