h

SP Venlo maakt einde aan sticker-klucht

26 september 2006

SP Venlo maakt einde aan sticker-klucht

I love SP-stickerDe Gemeente Venlo heeft enige tijd geleden de plaatselijke SP Afdeling gedreigd met een dwangsom als zij niet alle SP-stickers die her en der in de stad zijn geplakt zou verwijderen. Daar is nogal wat publiciteit en ophef over ontstaan. SP Venlo heeft inmiddels in een gesprek met de gemeente toegezegd om de stickers waarover klachten zijn binnengekomen te gaan verwijderen. Dat zal op zaterdag 30 september a.s. op ludieke wijze gaan gebeuren.

De Gemeente Venlo heeft enige tijd geleden de plaatselijke SP Afdeling gedreigd met een dwangsom als zij niet alle SP-stickers die her en der in de stad zijn geplakt zou verwijderen. Daar is nogal wat publiciteit en ophef over ontstaan. SP Venlo heeft inmiddels in een gesprek met de gemeente toegezegd om de stickers waarover klachten zijn binnengekomen te gaan verwijderen. Dat zal op zaterdag 30 september a.s. op ludieke wijze gaan gebeuren.

Hiermee komt een einde aan een klucht die al een aantal maanden duurt. De Gemeente Venlo sommeerde de SP in eerste instantie om alle stickers te verwijderen. In een eerder stadium heeft de SP, bij wijze van geste, al een aantal ‘wildgeplakte’ stickers weggehaald. De Gemeente was hier echter niet tevreden mee en dreigde een dwangsom op te leggen. Na een gesprek hierover zijn SP en Gemeente het erover eens geworden dat een 25-tal stickers, die voornamelijk in de binnenstad zijn geplakt en waarover klachten zijn binnengekomen, door de SP worden opgeruimd. Daarmee neemt de SP in zoverre verantwoordelijkheid op zich, om die stickers waarvan bekend is wie ze heeft geplakt en waarover daadwerkelijk klachten zijn ingediend, te verwijderen.

De SP begrijpt dat er ophef is ontstaan over de stickers, maar dat enige nuancering hier op zijn plaats is. De stickers, die nogal opvallend zijn door fel roze/groene kleur, zijn niet overal op de juiste en acceptabele wijze geplakt. Maar als men een rondje loopt door de binnenstad van Venlo dan vallen de SP stickers in het niet bij de diversiteit en hoeveelheid aan andere wildgeplakte stickers, affiches en posters. Dat er enkel klachten over de SP-stickers zouden zijn binnengekomen, betekent volgens de SP dat een kleine groep mensen en politici zich blijkbaar heel erg druk maakt over de stickers, en met name omdat ze van de SP afkomstig zijn.

Omdat tijdens de bekendheidscampagne van de SP honderden stickers zijn verspreid en meegestuurd met het ledenblad, is het voor de Afdeling Venlo niet te achterhalen wie er wanneer welke sticker heeft geplakt. De SP Venlo kan dan ook niet de totale verantwoording voor alle geplakte stickers nemen.
Maar zoals met de Gemeente Venlo afgesproken zal op zaterdag 30 september a.s. op ludieke wijze een schoonmaakactie plaatsvinden. Deze start om 13.30 uur vanaf de Markt bij het Stadhuis en duurt tot 17.00 volgens een af te leggen route om de met de Gemeente afgesproken stickers des aanstoots weg te halen.

U bent hier