h

SP wacht verheugd op rekening van beursorganisatie voor "gemaakte rommel?"

22 september 2006

SP wacht verheugd op rekening van beursorganisatie voor "gemaakte rommel?"

Op 9 september jl. deelde de Socialistische Partij Venlo, bij de ingang van het paviljoen van de ‘Mooi 50+ Beurs’ op het evenemententerrein aan de Molensingel, folders uit, waarin werd gepleit voor gratis openbaar vervoer voor ouderen.
logo Mooi 50+ beurs
Volgens beursorganisator Ton Offermans had het publiek afkeurend gereageerd op onze actie. De folders zouden zelfs massaal zijn weggegooid. Volgens hem hebben zijn medewerkers er vele honderden opgeprikt op het parkeerterrein. Hij zei de rekening naar de SP te zullen sturen.

Dit moesten we lezen uit het Dagblad de Limburger van 12 september 2006. Offermans weigerde op die beursdag, om met ons in discussie te gaan of om enkel afspraken te maken en gegevens uit te delen. Hij wilde absoluut niets met de SP te maken hebben en dus communiceert hij naar de SP via de krant.... een typisch geval van "jammer".

SP, politie, Offermans

Echter is de waarheid een stuk genuanceerder: de folders die we meegaven werden bij de ingang van het paviljoen door Offermans zelf uit de handen van de bezoekers gegrist. Hierop werden we door de verontwaardigde bezoekers diverse keren aangesproken (en of ze een nieuwe folder mochten hebben).

Verder blijkt na diverse eigen onderzoeken op het hele terrein en in het paviljoen, dat er exact nul folders op de grond lagen. Wel lag er ontzettend veel andere troep zoals lege drankblikjes, veel plastic, papiertjes en etenswaar zoals een hele omgekieperde bak nasi op het parkeerterrein.

De SP Venlo vindt het erg arrogant en kinderachtig van de organisatie om niet uitgevoerde opruimkosten in rekening te willen brengen, voor folders die men zelf in beslag nam.

SP Afdelingsvoorzitter Alex Vervoort: "Mogen wij hieruit concluderen dat de organisatie de folders zelf op de grond heeft gegooid? Meneer Offermans weigert elk contact met ons dus dat schiet ook al niet op. Met een glimlach op ons gezicht, zijn we nog steeds in afwachting van zijn beloofde rekening aan ons. Maar of die ooit nog komt…?"

SP niet welkom op Mooi 50+ Beurs
www.ouderen.sp.nl

U bent hier