h

Venus Gulsen

06-48167044

Wie is Venus Gulsen?

Ik ben geboren in 1991 in Waalwijk. Voor mijn partner Leroy ben ik in 2018 naar Venlo verhuisd. In Venlo zijn we ook getrouwd.

Na het afronden van mijn HBO-rechtenstudie heb ik veelal bij overheidsorganisaties gewerkt in het bestuursrecht. Momenteel werk ik als vergunningverlener bij een gemeente hier in Limburg.

 

Wat doe je zoal bij de SP Venlo?

In 2023 werd ik lid van de SP en ben ik ook direct actief geworden binnen de lokale afdeling. Begin 2024 werd ik in het bestuur gekozen als organisatiesecretaris. Naast dat ik de administratie, correspondentie en notulen bij houd, ondersteun ik bij het bedenken en het uitvoeren van acties voor het verkrijgen van meer leden en kiezers.

 

Wat zijn je hobby’s?

Sporten en lezen. Verder ga ik er ook graag op uit met familie en vrienden.

 

Wat zijn je idealen, waar wil je je voor inzetten?

Mijn ideaal is dat er geen ongelijkheid meer is binnen de maatschappij en dat iedereen zich veilig voelt.

 

Wat vind je thuisfront ervan dat je je voor de SP inzet?

Mijn thuisfront steunt mij hierin.

 

Zit politiek in je familie?

We hebben een grote familie en praten veel over binnenlandse en buitenlandse politieke kwesties. Er zijn echter geen andere actieve leden van politieke partijen in mijn familie.

 

Hoe en waarom ben je bij de SP terecht gekomen?

De afgelopen jaren zijn de maatschappelijke problemen enorm gegroeid. De SP staat voor eerlijke politiek en is een partij voor iedereen. Ik kan mij vinden in de oplossingen die de partij bedenkt, en de werkwijze van de partij.

 

Wat is voor jou de meest inspirerende historische gebeurtenis of persoon?

Voor mij is dat de Amerikaanse burgerrechtenbeweging, waarin Martin Luther King Jr. opkwam voor gelijke rechten en sociale rechtvaardigheid. Zijn beroemde toespraak "I have a dream" is voor mij een iconisch moment dat de strijd tegen rassendiscriminatie symboliseert.

 

U bent hier