h

Rohan Nagel

06-15594761

 

Wie is Rohan?

Geboren in 1997 in Venlo en wonend in Tegelen. Ik sta graag dicht bij andere mensen en doe ook graag iets voor en met hen. Na het VMBO richting ICT, heb ik eerst gekozen voor een MBO-4 opleiding Informatica maar al snel overgestapt naar de studie Zorg en Welzijn, beide aan het Summa College in Eindhoven. Na een jaar deze studie gevolgd te hebben als zijnde tussenstop (ivm studiefinanciering) ben ik aangenomen op de Fotovakschool in Venlo.

 

Wat doe je zoal bij ROOD Venlo?

Wat ik vooral doe is het gezellig hebben met mensen die ook het beste voor hebben met de medemens maar ik zorg ook voor het onderhoud aan onze social media, sta in contact met het landelijk bestuur van ROOD en zorg ervoor dat ROOD-Venlo veel contact houdt met de ROOD-groepen in de rest van Nederland. Daarnaast uiteraard activiteiten ondernemen met ROOD in Venlo zelf.

 

Wat zijn je hobby’s?

Mijn passie is fotografie en fotomanipulatie, bezig zijn met video's maken en bewerken is ook een hobby van mij. Ik ben lid van de Jeugdbrandweer in Venlo, waar ik elke twee weken activiteiten onderneem. Verder ga ik graag skaten, wandelen in het bos, met vrienden naar een festival toe en natuurlijk gewoon met ROOD bezig zijn. 

 

Wat zijn je idealen, waar wil je je voor inzetten?

Voor een vrije samenleving waar de macht niet bij de corporaties ligt maar gewoon bij de 'normale' mensen. Een Nederland waar iedereen eerlijke kansen heeft ongeacht afkomt of inkomen. Iedereen heeft recht op een gelijk bestaan, we zijn namelijk allemaal mens. 

 

Wat vind je thuisfront ervan dat je je voor ROOD inzet?

Ze zijn heel trots, ze staan ook altijd achter me als het om ROOD of de SP gaat. Ook zijn ze blij dat ik er iets voor doe en niet dat ik thuis ga zitten mokken om alle problemen die wij hebben in Nederland. Al zijn ze soms bezorgt dat ik heel erg activistisch ga doen en wil rellen ;-)

 

Zit politiek in je familie?

Ja, mijn moeder is al jaren lid van de SP en is sinds 2013  penningmeester van bestuur en fractie in Venlo. Mijn stiefvader is ook actief in het afdelingsbestuur en zit sinds 2010 in de gemeenteraad voor de SP in Venlo.

 

Hoe en waarom ben je bij de ROOD terecht gekomen?

Ik ben activistisch aangelegd en zocht een partij waar men met enig verstand actie kon voeren. Hierop kwam mijn stiefvader met de opmerking dat ik eens moest kijken of de jongerengroep van de SP niets voor mij zou zijn. En ja hoor, na wat onderzoek kon ik het helemaal vinden met de idealen en standpunten van Rood en ben lid geworden van deze gezellige jongerenorganisatie.

Waarom ik het heb gedaan is omdat ik gewoon zag dat het steeds oneerlijker wordt in deze wereld waar we toch met z'n allen op moeten leven: De rijken worden alsmaar rijker en de armen alsmaar armer.

 

Wat is voor jou de meest inspirerende historische gebeurtenis of persoon?

De protesten van de Occupy beweging en de los-vaste hacktivisten groep Anonymous. Hierdoor ben ik gaan inzien dat er veel gewoonweg niet klopt in deze wereld en hier wil ik verandering in brengen.

Mensen als Edward Snowden, Barrett Brown, Bradley Manning, Noam Chomsky, Kim Dotcom en Russel Brand inspireren mij. Zij nemen risico's, zeggen waar het op staat en hebben daarmee invloed op veel mensen: Ze laten jongeren zien dat je niet zo maar voor lief moet nemen wat er in de wereld gebeurt.

U bent hier