h

Norman Dragt

06-46035374

 

Wie is Norman?

Ik loop alweer heel wat jaartjes rond op deze planeet waar we ons best doen om elkaar de koppen in te slaan als we het gevoel hebben tekort gedaan te worden. Persoonlijk vind ik dat een afschuwelijke benadering van elkaar als mens. Ik begrijp het wel, want we blijven tenslotte toch mensen en onze emoties zijn vaker onze motivatie dan onze idealen.

Ik blijf hopen dat steeds meer mensen gaan begrijpen dat je je laten motiveren door je positieve emoties leidt tot een leuker leven en daar ook naar gaan leven.

 

Wat doe je zoal bij de SP Venlo?

Ik ben sinds 2020 organisatiesecretaris waarbij ik de voorzitter ondersteun bij het organiseren van acties en activiteiten, en beheer ik de actiepuntenlijst. Ook beheerder ik het e-mailadres van de SP-Venlo, waar je bijvoorbeeld vragen kunt stellen aan het bestuur of vragen over acties of activiteiten. Via de mail meld je je bijvoorbeeld aan voor de Denktank of kun je het bestuur je ideeën toesturen. Mijn bedoeling is om steeds meer te gaan doen bij de SP in Venlo.

 

Wat zijn je hobby’s?

Op dit moment is de SP-afdeling Venlo mijn hobby. Dat klinkt misschien vreemd maar als je van je hobby je werk kunt maken, dan hoef je geen dag van je leven te werken. Eigenlijk heb ik dat altijd gehad met wat ik heb gedaan.

Daarnaast vind ik het ook leuk om Anime- of SF-series op Netflix te kijken en speel ik graag met software om te zien wat de makers er allemaal in gestopt hebben.

 

Wat zijn je idealen, waar wil je je voor inzetten?

Het goed laten lopen van de lokale SP is een van mijn idealen. Ik wil graag meewerken aan het versterken van de afdeling zodat het een positieve kracht wordt in het Venlose, zowel langs de formele wegen van de gemeenteraad en het college van Burgemeester en Wethouders, maar ook via de informele wegen in de vorm van acties voor de burgers van Venlo.

 

Wat vind je thuisfront ervan dat je je voor de SP inzet?

Ik werd lid toen er geen verkiezingen waren, toch een periode waarin veel van je gevraagd wordt en je volop in touw bent met bijvoorbeeld acties, campagnes, voorbereidingen. Dus op dit moment hoor ik ze thuis niet protesteren of klagen ondanks dat ik vanwege mijn functie veel tijd steek in de SP.

 

Zit politiek in je familie?

Nee, maar misschien kan dat ook wel niet in een familie die 150 jaar uit de slavernij is, dat is net 5 generaties geleden. Een familie die ook nog tot de hogere middenklasse heeft behoord. In die klasse is politiek activisme vaak ver te zoeken, ze hoeven niet actief te worden want worden al vertegenwoordigt in de politiek door hun gelijken met vergelijkbare ideeën over het in stand houden van de status quo.

Dat is gelukkig aan het kantelen. Mensen zoeken zelf de politieke stroming die hun standpunten en gevoelens verwoorden. Dus dan komt dat ook in mijn familie vast wel goed met dat activisme.

 

Hoe en waarom ben je bij de SP terecht gekomen?

Ik ben via de SP-afdeling Kerkrade, die actie voerde om te voorkomen dat Abdij Rolduc werd omgebouwd tot golfbaan, bekend geworden met het activisme van de SP. Ik heb toen al zitten denken om lid te worden van de SP, maar heb dat pas gedaan nadat ik verhuisde naar Venlo.

Meteen nadat ik verhuisde was er ook een vacature voor bestuursleden en omdat ik al bij andere landelijke en lokale verenigingen bestuurservaring had opgedaan, wilde ik graag de afdeling Venlo helpen als bestuurslid.

Een andere reden om lid te worden van de SP is omdat ik vind dat het sociale geluid en de sociale ideologie in Nederland veel te weinig gehoord wordt. Terwijl dit wel van belang is voor de kwaliteit van een land. Omdat (neo)liberalisme het belang van de sterksten en rijksten vertegenwoordigd, en de zwakkeren in de samenleving gemakshalve verwijst naar de eigen individuele verantwoordelijkheid en naar diegenen die zich toevallig geroepen voelen om voor zijn medemens te zorgen.

Dat wegkijken en enkel willen zorgen dat degenen die het al goed hebben het nog beter krijgen, is niet hoe ik de samenleving wil zien functioneren.

 

Wat is voor jou de meest inspirerende historische gebeurtenis of persoon?

Niet zozeer een persoon of gebeurtenis maar een idee. Het idee dat je in harmonie met elkaar mag en kunt leven maar dat je daarvoor soms een aanvaller moet sturen om jezelf te beschermen.

 

U bent hier