h

Help ons schimmelwoningen op te sporen

19 april 2024

Help ons schimmelwoningen op te sporen

Helaas hebben wij bij onze SP Hulpdienst een aantal meldingen ontvangen van mensen die last hebben van schimmel in hun woning. Schimmel aan muren vormt een ernstige bedreiging voor de gezondheid van bewoners. Het is vaak een teken van lekkages en gebrekkig onderhoud, vooral in oudere huurwoningen. Dit willen we gaan aanpakken. Daarvoor willen we het schimmelprobleem in kaart brengen.

 

 

Schimmel in woningen is herkenbaar als donkere, vaak bruine of zwarte, vlekken op muren, plafonds en in de hoeken. Het kan klein en verspreid zijn, maar ook een grote vlek vormen. We zien ook daadwerkelijk schimmel (pluisjes, haren) op deze vochtplekken zitten. Schimmel in woningen zorgt vooral bij ouderen en jonge kinderen voor vaker voorkomende problemen zoals luchtwegaandoeningen.

 

Daarom zijn we van plan om een actie op te starten om schimmelproblemen aan te pakken en woningcorporaties aan te moedigen om hun panden beter te onderhouden. Maar om effectief te zijn, hebben we jullie hulp nodig.

 

We willen graag weten in welke buurten en straten schimmel een probleem vormt. Als je in je omgeving schimmel in woningen hebt opgemerkt, vragen we je vriendelijk om ons dat te laten weten.

Je hoeft niet uitgebreid te zijn; een paar namen van buurten en straten kunnen ons al een eind op weg helpen. Wij gaan er vervolgens mee aan de slag door in de buurt nader onderzoek te doen naar de ernst van de situatie, bewoners te spreken en de woningeigenaar aan te sporen om actie te ondernemen.

 

Je kunt simpel antwoorden via e-mail met de informatie die je hebt. We waarderen je hulp enorm bij het opsporen van gebieden waar actie nodig is.
Alvast hartelijk dank voor je betrokkenheid en medewerking.

 

U bent hier