h

Eén tegen tweedeling! Manifest voor solidariteit en bestaanszekerheid

25 september 2023

Eén tegen tweedeling! Manifest voor solidariteit en bestaanszekerheid

Foto: sp
Veel politici hebben nu de mond vol van ‘bestaanszekerheid’. Als SP weten wij natuurlijk al lang dat in een kapitalistische economie de werkende klasse altijd aan het kortste eind trekt. Daarom lanceerden wij op ons congres het manifest ‘Eén tegen tweedeling’. Met hierin concrete oplossingen voor een fatsoenlijk inkomen voor iedereen, goede zorg en een betaalbaar huis. We nodigen iedereen uit om samen te bouwen aan een nieuwe sociale beweging. En ik deed een oproep aan andere politieke partijen zoals PvdA/GroenLinks, BBB en NSC: spreek je hierover uit. Zodat het niet bij mooie woorden in de campagne blijft, maar mensen kunnen kiezen voor een partij waar ze ná 22 november ook nog wat aan hebben.

 

Iedereen moet kunnen voorzien in zijn levensonderhoud. In het kopen van eten, een betaalbare woning, het krijgen van goede zorg en onderwijs. Helaas hebben te veel mensen deze bestaanszekerheid nu niet. Om dit onrecht aan te pakken moeten er radicaal dingen veranderen. Waarbij niet individueel belang en winstbejag, maar maatschappelijk belang en solidariteit voorop staan.

Waarbij welvaart eerlijker wordt verdeeld. Waarbij voorzieningen die voor bestaanszekerheid van belang zijn, zoals betaalbaar wonen, zorg, openbaar vervoer en energie in publieke handen zijn. Zonder winstoogmerk en concurrentie.

 

TEKEN HET MANIFEST  

 

Steunt u het manifest ook? De komende maanden gaan we hier breed steun voor verzamelen. Met hoe meer we zijn, hoe sterker we staan.

 

U bent hier