h

Denktank over 50 jaar SP in Venlo

2 juni 2023

Denktank over 50 jaar SP in Venlo

Vorig jaar bestond de landelijke SP exact 50 jaar (opgericht in 1972) wat op 19 juni 2022 werd gevierd met een Familiedag in Burgers' Zoo. Maar, niet alleen de landelijke SP is al een halve eeuw actief, ook onze lokale SP-afdeling in Venlo viert in juli haar gouden jubileum. Die mijlpaal willen we niet zo maar voorbij laten gaan.

 

Want op 10 juli 1973 werd de SP-ledenwerkgroep Venlo (voor het eerst) tot afdeling verheven. In 1972 werd de ledenwerkgroep al opgericht. Na eind jaren '90 van afdeling terug naar ledenwerkgroep te gaan (onder beheer van de afdeling Horst), werd door de Partijraad in 2005 de SP-Venlo opnieuw een afdeling. Maar voor het eerst dus in 1973. Dat is op 10 juli 2023 precies 50 jaar geleden. Reden voor een (leden)feest.

 

Meer informatie daarover volgt spoedig, maar zal waarschijnlijk plaatsvinden op zaterdag 8 of zondag 9 juli, op een aansprekende locatie. In de komende Denktank, op 20 juni, willen we nadenken over hoe we 50 jaar SP in Venlo willen vieren.

 

In het kort:

 

In de Denktank bespreken leden en aanhangers iedere keer een actueel onderwerp. Dit kan aan de hand van een thema zijn, de actualiteit, maar ook komende activiteiten en mogelijke acties komen ter sprake. Deze keer dus ons gouden jubileum.

Doe mee, denk mee, help mee om er een mooi feest van te maken. Meld je even aan (zodat er genoeg zitplaatsen beschikbaar zijn), dat kan via e-mail.

 

U bent hier