h

Bespreking 'Heel de Mens'

11 april 2023

Bespreking 'Heel de Mens'

Leden en sympathisanten bespreken in ledenvergaderingen over 'Heel de mens', de vernieuwde beginselen van de SP. Waarmee we ons socialisme opnieuw formuleren en we ons als partij ideologisch voorbereiden op de toekomst. Een belangrijke bijeenkomst: het is voor het eerst sinds 1999 dat we de beginselen opnieuw gaan opschrijven.

 

We leven in een tijd vol veranderingen. De tegenstellingen tussen mensen groeien en de samenleving verhardt. Veel mensen zijn op zoek naar een alternatief, maar daarbij denken zij nog lang niet altijd aan de SP. Onze partij is nu volop in discussie over onze beginselen, in Heel de Mens. Waarin we ons socialisme opnieuw formuleren en we ons als partij voorbereiden op de toekomst.

 

In de ledenvergaderingen over Heel de Mens, ook in onze SP-afdeling, wordt een vernieuwde tekst van Heel de Mens besproken. Over onze waarden: de menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit. Over onze kritiek op het kapitalisme. En hoe wij als SP politiek willen voeren, met en onder de mensen. De inbreng van elk lid van de SP is hierbij belangrijk.

 

 

Een beginselprogramma is geen verkiezingsprogramma. Het gaat er niet om of we voor of tegen bepaalde standpunten moeten zijn, of andere voorstellen in dit programma moeten. Het is andersom: Dit verhaal over ons socialisme is nodig om in de toekomst standpunten te bepalen. Het laat ook zien wat voor partij wij zijn – en hoe wij politiek voeren. Dat maakt deze ledenvergadering anders dan anders.

 

We horen graag de opvattingen van de leden over ons geactualiseerde Heel de mens zodat we weten waar de discussie tijdens het congres (3 juni) vooral over moet gaan.

  • Datum en tijd: Dinsdag 18 april, 19:30 uur
  • Waar: Van Cleefstraat 6 in Venlo (binnenstad)
  • Aanmelden aub als je wilt meedoen via e-mail.

 

Als voorbereiding op de ledenvergadering kun je hier (PDF) de vernieuwde tekst van Heel de Mens vinden. Graag nodigen we je uit om aan de discussie in mee te doen. Daarvan wordt een verslag gemaakt en dat maakt onderdeel uit van de discussie over Heel de Mens.

Op de regioconferenties op 13 en 20 mei wordt de discussie voortgezet, mede op basis van de inbreng van de afdelingen. Op een speciaal Congres op 3 juni wordt Heel de Mens vastgesteld. Waarna alle leden en alle afdelingen volop met ons vernieuwde socialisme aan de slag kunnen.

 

U bent hier