h

Denktank 14 juni over versterking afdeling en arbeidsmigranten

8 juni 2022

Denktank 14 juni over versterking afdeling en arbeidsmigranten

In de Denktank bespreken leden en sympathisanten een actueel onderwerp. Dit kan aan de hand van een thema zijn, de actualiteit, maar ook komende activiteiten en mogelijke acties komen ter sprake. Op dinsdag 14 juni organiseren we een Denktank over arbeidsmigranten en het versterken van de SP-afdeling.

   

  We beginnen met het onderwerp ‘Versterking afdeling’ dat door regiovertegenwoordiger Mathijs Fiddelaers nader zal worden uitgelegd. Hij zal daarbij de landelijke SP-plannen daarover toelichten. Aansluitend, rond 20:00 uur, gaan we verder met het onderwerp ‘Arbeidsmigranten in de regio Venlo’

   

  Het thema arbeidsmigranten speelt al vele jaren een rol in de regio Noord-Limburg. Niet alleen Venlo kent veel arbeidsmigranten, bijvoorbeeld in de logistieke magazijnen die her en der staan, ook alle omringende gemeenten zoals Horst aan de Maas en Venray hebben te maken met arbeidsmigranten, en de huisvesting daarvan en de problemen die dat met zich meebrengt.

   

   

  Sommige werkgevers stellen dat arbeidsmigranten noodzakelijk zijn, omdat Nederlanders bepaalt werk niet zouden willen doen. Maar dat is vaak maar een smoes om de inkoop van goedkope arbeidskrachten uit het buitenland goed te praten. Het is geen rechtvaardiging voor de mensonterende manier waarop arbeidsmigranten behandeld worden door sommige uitzendbureaus die ze naar deze regio halen.

  Arbeidsmigranten als verdienmodel in plaats van volwaardige werknemers die een menswaardige behandeling verdienen.

   

  In het kort:

  • Datum: Dinsdag 14 juni 2022
  • Tijd: Vanaf 19:00 uur kun je binnenlopen, we beginnen om 19:30 uur
  • Waar: Sur Meuse, Helling 5, 5921 GT Blerick
  • Aanmelden: Laat ons even weten als je komt via e-mail (link)
  • Zie ook: Meer informatie wat de Denktank is en doet

  Wat willen we bespreken tijdens deze denktank?

  • Welke informatie hebben we gekregen op 8 juni bij de werkgroep Arbeidsmigranten van Horst aan de Maas?
  • Wat speelt er in Venlo als het gaat om arbeidsmigranten?
  • Wat gaan we doen in Venlo om aandacht te vragen voor de problemen die arbeidsmigranten ervaren, en die veroorzaakt worden door zoveel arbeidsmigranten?
  • Wie gaat helpen?
  • Wanneer gaan we het doen?
  • Hoe gaan we samen met arbeidsmigranten hun situatie menswaardiger maken?

   

  Kom jij ook helpen om arbeidsmigranten een menswaardig bestaan te garanderen? Laat het ons weten via venlo@sp.nl of 06-46035374.

   

  U bent hier