h

Stop de oorlog! Kom zaterdag naar Den Haag

1 maart 2022

Stop de oorlog! Kom zaterdag naar Den Haag

We voelen allemaal de onmacht. De onmacht bij het zien van de vreselijke beelden van oorlog in Oekraïne, van kinderen die moeten slapen in de metro en mensen op de vlucht. We moeten dit gevoel van onmacht omzetten in actie. Daarom organiseren we zaterdag, samen met de Partij voor de Dieren en andere organisaties, de actie ‘Stop de oorlog’ in Den Haag. Zien we je daar?

 

 

Oorlog is afschuwelijk. Vooral omdat zelden de politieke elite (die tot oorlog besluit) erdoor geraakt wordt, maar altijd de gewone mensen in het land. Zij lijden onder de agressie en het geweld van hun machthebbers.

Het is verschrikkelijk dat er nu weer een oorlog is in Europa omdat Rusland een ongekend brutale aanval op Oekraïne doet. Poetin kiest eenzijdig voor een militaire aanval, een grove schending van het internationaal recht. De berichten over slachtoffers en vluchtelingen nemen toe.

 

De inzet moet nu gericht zijn op de-escalatie en een wapenstilstand. De zogenaamde Minsk akkoorden, die een diplomatieke oplossing bevatten voor dit conflict, zouden van beide kanten uitgevoerd moeten worden. Als er gepraat wordt, kan dit opgelost worden.

 

Door effectieve sancties moet Poetin aangepakt worden, inclusief de superrijke kliek om hem heen. We moeten werk maken van een politieke oplossing.

 

Wij zeggen daarom: Stop de oorlog!

 

Kom ook in actie. Op zaterdag 5 maart om 13:00 uur in Den Haag. De stad van de vrede, ons parlement en het internationale recht. Ben je er zaterdag bij? Geef je hier op.

 

In het kort:

  • Wat: Stop de oorlog! - In actie tegen de oorlog in Oekraïne.
  • Wanneer: zaterdag 5 maart - 13:00 uur.
  • Waar: Den Haag, Malieveld.
  • Organisatie: SP, Partij voor de Dieren, SP Jongeren, Pink, Kerk en Vrede.

 

Wilt uw organisatie meehelpen met het organiseren van deze actie? Stuur een mail met contactinformatie naar stopdeoorlog@sp.nl

Download hier de poster, print en hang hem op.

 

U bent hier