h

Avondje met Renske Leijten: Hoe gaan we eerlijk verduurzamen?

31 maart 2022

Avondje met Renske Leijten: Hoe gaan we eerlijk verduurzamen?

Op vrijdag 15 april organiseren we een themabijeenkomst over klimaatarmoede. Wat is dat, treft dat ook jou, wat kunnen we eraan doen? Hoe eerlijk is verduurzamen, krijgt iedereen wel dezelfde kansen en mogelijkheden, is meer duurzaamheid nodig? Al deze vragen komen zeker aan bod. Onder andere Renske Leijten (lid Tweede Kamer SP) zal spreken.

 

 

In samenwerking met de SP-afdelingen in Horst aan de Maas en Venray organiseert de fractie in het Limburgs Parlement deze themabijeenkomst. Met klimaatarmoede bedoelen we dat met de noodzakelijke maatregelen, die mensen moeten treffen in en rond hun huis, op gebied van energiebesparingen onder andere behoorlijk geïnvesteerd moet worden. Mogelijkheden die niet voor iedereen voorhanden zijn.

Foto: Etriplus
Vooral huurders zijn vaak afhankelijk van de woningcorporatie die voor de maatregelen moet zorgen. Zelf investeren in het huis is voor veel mensen praktisch onbetaalbaar. En dat terwijl de energieprijzen omhoogschieten, wat voor velen veel stress en grote financiële gevolgen gaat hebben.

Laat je informeren en kom meepraten over dit thema.

 

De info op een rijtje:

  • Wat: Themabijeenkomst ‘Klimaatarmoede: Hoe gaan we eerlijk verduurzamen?’
  • Wanneer: Vrijdag 15 april 2022, 19.30 uur.
  • Waar: Schouwburg Venray, Schouwburgplein 1, 5801 BV Venray.
  • Wie: Zowel SP-leden als niet-leden zijn van harte welkom.
  • Sprekers: Naast Kamerlid Renske Leijten zijn dat onder andere Wilma Kurvers (SP-werkgroep WoonKlimaat Horst aan de Maas), Jorge Wolters Gregório (SP-Statenlid), gepresenteerd door Marc van Caldenberg (fractievoorzitter Provinciale Staten SP).

 

Inloop vanaf 19.00 uur. De bijeenkomst duurt van 19.30 uur tot ongeveer 21.00 uur. Iedereen is welkom, wel graag tevoren aanmelden – uiterlijk 12 april a.s. – vanwege het beperkte aantal zitplaatsen. Stuur een mail naar limburg@sp.nl onder vermelding van ‘SP Limburg Tour’ met uw naam en het aantal deelnemers.

 

De werkgroep WoonKlimaat geeft tevens een toelichting op het recente onderzoek dat ze deed en het rapport dat daarover onlangs aan de gemeente en woningcorporatie Wonen Limburg werd aangeboden.

 

De SP-Statenfractie organiseerde de afgelopen maanden op verschillende plaatsen in de provincie een aantal themabijeenkomsten, voor zowel leden als niet-leden, waarbij interessante sprekers verschillende actuele thema’s belichtten die spelen in de regio. Deze 5e themabijeenkomst is het sluitstuk van deze ‘SP Limburg Tour’. Na de zomer krijgt het een vervolg met onder meer een speciale avond in Venlo. Meer informatie daarover volgt in het najaar.

 

U bent hier