h

Steun de onmisbare beroepen: gratis bus vanuit Limburg

19 september 2021

Steun de onmisbare beroepen: gratis bus vanuit Limburg

Afgelopen jaar is duidelijk geworden wie het land overeind houden. Zorgverleners, schoonmakers, vuilnisophalers, kinderopvangmedewerkers, chauffeurs, leerkrachten en vele andere 'cruciale beroepen'. Zij stonden aan de frontlinie van de pandemie, konden niet thuiswerken en liepen grote risico's. Ze zijn onmisbaar maar vaak ondergewaardeerd: bescheiden inkomens, grote onzekerheden en hoge werkdruk. Verandering is nodig en wel nu. Klappen is niet langer voldoende. Veel cao's lopen af en in Den Haag regeert de chaos. Daarom organiseert de FNV op zaterdag 25 september de Dag van de Onmisbaren.

 

De Limburgse vakbondsman en SP'er Ron Meyer schreef het boek De Onmisbaren, een ode aan de sociale klasse die het land overeind houdt. Het veelbesproken boek heeft geleid tot een serieuze actiedag, georganiseerd door vakbond FNV op 25 september.

Dan staan zorgverleners, schoonmakers, vuilnismannen, kinderopvangmedewerkers, chauffeurs, postbezorgers en vele anderen samen op voor meer respect en waardering.

Ook hun klanten, patiënten, vrienden, familieleden en sympathisanten zijn van harte welkom.

 

25 september, 13:00 uur: Dag van de Onmisbaren 

Overal waar genoeg mensen mee willen, vertrekt een gratis vakbondsbus. Dat is in/nabij Limburg op dit moment in elk geval vanuit Heerlen, Maastricht en Eindhoven. De Limburgse SP roept alle leden op om de onmisbaren te steunen. 

  

Aanmelden (voor de gratis bus) of meer informatie via: www.fnv.nl/onmisbaren

  

Wie vanuit de SP in Limburg een actief steentje wil bijdragen aan deze belangrijke en sympathieke actie mag dat kenbaar maken via limburg@sp.nl 

 

Bekijk ook:

U bent hier