h

Denktank: Wat te doen met 14,2 miljoen?

5 juni 2021

Denktank: Wat te doen met 14,2 miljoen?

De gemeente Venlo heeft een positief resultaat in 2020 overgehouden van 14,2 miljoen euro. De vraag is nu wat we er mee moeten doen? Wat denk jij? Laat het weten tijdens de komende Denktank op 8 juni.

 

Dinsdag 8 juni is er weer Denktank waarop we samen dit actueel onderwerp bespreken. Maar ook komende activiteiten en mogelijke acties komen ter sprake. Centrale thema ditmaal is dus het jaarrekeningresultaat van ruim 14 miljoen euro dat de gemeente over heeft. Dat is veel geld maar waar gaan we dat dan aan besteden?

Wat een weelde ook, enkele jaren terug was er nog een tekort van ruim 25 miljoen euro en dreigden de ernstigste bezuinigingen in tijden. Dat zwartste scenario is helemaal omgedraaid met - sinds het aantreden van dit gemeentebestuur (mét de SP aan het roer) - enkel positieve cijfers tot een record begrotingsoverschot nu.

 

 

Die 14 miljoen dienen we slim te gebruiken. Niet over de balk gooien aan allerlei pret en cadeaus maar goed investeren in dat wat nodig is en ten goede komt van onze gemeenschap. Toch? Maar hoe dan en waar aan? 

Kom je meepraten en onze raadsfractie advies geven? Meld je dan even aan via e-mail, dan houden we een plekje voor je vrij.

 
 
Hoe en wat:

 

De Denktank is het politiek platform en de kern van de afdeling.
Leden en ook SP-sympathisanten komen elke maand bijeen om met elkaar van gedachten te wisselen over de politieke ontwikkelingen in het algemeen
en de standpunten en doelen hierover van de SP in het bijzonder.

Dat kan gaan over zaken die met de eigen gemeente te maken hebben maar ook landelijke zaken kunnen aan de orde komen.

Ook kan de Denktank het bestuur en de fractie ondersteunen en deze prikkelen.

 

U bent hier