h

5 September: Actiedag voor de zorg!

1 september 2020

5 September: Actiedag voor de zorg!

Foto: SP
Tijdens de coronacrisis zijn het de zorgverleners die in de frontlinie staan maar echte waardering blijft uit. Onze zorg verdient meer dan alleen applaus. Er is de afgelopen jaren te veel bezuinigd op de zorg, de werkdruk en bureaucratie in de zorg zijn toegenomen. Zaterdag 5 september is een grote landelijke actie, die ook online te volgen is. In Venlo doen we daar een schepje bovenop. Met onze  SP ambulance rijden we door de gemeente om aandacht te vragen voor de zorgactie. Samen zorgen we ervoor dat onze zorgverleners meer krijgen dan alleen applaus, een eerlijke beloning!

 

De petitie die de SP is gestart ‘Onze zorg verdient meer dan alleen applaus’ heeft ruim honderdduizend steunbetuigingen opgeleverd.

Zaterdag zorgt de SP voor de allergrootste online actie voor de zorg ooit. Actie is hard nodig. Nadat de Kamerleden van de coalitiepartijen (VVD, CDA, D66, CU) eerst hard wegrenden, blokkeerden ze de week erna in het Kamerdebat alsnog een hogere beloning voor zorgverleners. Onze zorgverleners verdienen een eerlijke beloning.

 

Foto: SP

 

Tijdens deze coronacrisis zien we dat samenwerking, en niet concurrentie in de zorg het beste werkt. Als het nu kan dan kan het na de crisis ook. De zorg is geen markt en ook geen winstmachine voor zorgbobo’s, verzekeraars en farmaceutische bedrijven.

De SP wil dat de marktwerking uit de zorg wordt gehaald. Ook daar is actie voor nodig.

 

Foto: SP-Venlo

 

Daarom rijden we 5 september met onze  SP ambulance  door de gemeente Venlo en gaan op een viertal plekken flyers uitdelen en handtekeningen ophalen.

 

Een prachtige eyecatcher deze oldtimer, maar zonder medestanders die meehelpen wordt het niks. Alle hulp is welkom. Bij het uitdelen en ophalen van petities en voor de gezelligheid. Alles uiteraard met de nodige coronamaatregelen.

In de ochtend, rond half elf, beginnen we in Tegelen om daarna via Blerick, Venlo-Noord in de binnenstad de actie af te sluiten.

 

Doe je mee? Laat even weten waar en hoe lang  je wilt aansluiten. Dit kan per mail naar venlo@sp.nl en vergeet niet je telefoonnummer te vermelden.

 

U bent hier