h

Presentatie docu "De VS, een kwart eeuw later" met Jan Marijnissen

23 mei 2018

Presentatie docu "De VS, een kwart eeuw later" met Jan Marijnissen

Oud-partijleider Jan Marijnissen is in Venlo om te praten over de documentaire die hij maakte over de staat van de VS en wat wij daarvan in Nederland kunnen leren.

 

In oktober 2017 reisden Jan Marijnissen en Geert van Amstel naar de Verenigde Staten. 25 jaar geleden legden zij deze reis voor het eerst af. In de jaren tachtig had het neoliberalisme vaste grond onder de voeten gekregen in de Verenigde Staten. Jan en Geert gingen daarheen om te zien wat er voor ons van te leren valt. Ze vergeleken de Verenigde Staten van toen met nu, onderzochten hoe Donald Trump in het Witte Huis terecht is gekomen en waar het succes van Bernie Sanders door verklaard kan worden. De reis is vastgelegd in een indrukwekkende documentaire.

 

Tijdens een drietal bijeenkomsten bekijken we de documentaire met onze kaderleden. We praten met Jan Marijnissen over de belangrijkste lessen en gaan met elkaar in gesprek. Deze avond wordt drie keer georganiseerd en vinden plaats op:

  • Maandag 28 mei: Limburgs Museum, Venlo
  • Dinsdag 29 mei: De Moed, Amersfoort
  • Dinsdag 5 juni: Groninger Forum, Groningen

Kaderleden zijn vanaf 19.30 uur welkom, het programma begint om 20.00 uur.

Datum en tijd: Maandag 28 mei 2018
Waar: Limburgs Museum, Keulsepoort 5 Venlo

Aanmelden kan op SPnet (ledensite): Venlo | Amersfoort | Groningen

U bent hier