h

Demonstratie tegen geweld in Syrië

23 februari 2018

Demonstratie tegen geweld in Syrië

Foto: Wikipedia
Diverse organisaties houden vanmiddag om 14:00 uur bij het Limburgs Museum een demonstratie tegen het aanhoudende geweld in Syrië. Het is daarmee ook een protest tegen de Turkse aanval (gesteund door jihadistische groeperingen) op de Koerdische regio in Afrin. 

 

De media hebben er de afgelopen weken vol over gestaan, we hebben allemaal de beelden kunnen zien van gebombardeerde burgerdoelen en vluchtelingen. Het geweld escaleert steeds verder en dat moet ophouden zeker omdat de gewone burger het slachtoffer is.

 

Ook in Nederland willen steeds meer mensen zich uitspreken tegen het geweld, zo ook vandaag in Venlo.

 Naar aanleiding van de continue gevechten in Ghouta, in west-Syrië, heeft de VN-veiligheidsraad zaterdagavond gestemd voor een staakt-het-vuren in heel Syrië. Humanitaire hulp moet worden doorgelaten en gewonden geëvacueerd.

Uitgezonderd daarvan zijn gevechten tegen terroristische groeperingen, vaak is het onduidelijk wie dat zijn en waar die precies zitten.

 

Turkije voert op dit moment zware luchtaanvallen en artilleriebeschietingen uit op burgerdoelen, archeologisch erfgoed en vluchtelingenkampen. De Turkse aanval rondom Afrin is onder het mom van het bestrijden van terroristen maar de vraag is of die zich (nog) wel in die regio bevinden. De aanvallen hebben volgens onafhankelijke bronnen wel al geleid tot de dood van ruim 180 burgers, waaronder veel vrouwen en kinderen.

 

 

Veel Koerden woonachtig in Nederland weten niet eens of hun familieleden in Afrin nog in leven zijn. Wat vroeger een stabiele regio was binnen het door de oorlog geteisterde Syrië en West-Koerdistan, wordt nu dag en nacht door een NAVO-lid aangevallen. 

 

De Alevitische Culturele Vereniging in Venlo roept de wereld op om niet verlamd toe te kijken hoe het Turkse regime onschuldige burgers doodt in Afrin en roept de Venlonaren op om solidair te zijn met de mensen die slachtoffer zijn van oorlog en geweld. 

De demonstratie zal plaatsvinden op zondag 25 februari 2018 om 14:00 uur voor het Limburg Museum.

 

De demonstratie is een initiatief van de Alevitische Culturele Vereniging in Venlo en wordt gesteund door de SP, GroenLinks, de Koerdische populatie, AFA en autonomen Brabant (antifascisten).

De SP kiest geen partij voor de een of ander maar veroordeelt het geweld en vindt dat de oorlog en het geweld direct moet stoppen.

 

U bent hier