h

Aftrap campagne in Venlo-zuid

23 januari 2018

Aftrap campagne in Venlo-zuid

Zaterdag 27 januari gaat de SP in heel Nederland massaal de buurten intrekken om met mensen in gesprek te gaan en te laten zien dat we het verschil maken. Dit is voor ons de aftrap van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen (21 maart) en dus willen we goed voor de dag komen door te verkennen wat er speelt en leeft. Zaterdag doen we dat in Venlo-zuid.

 

We kregen onlangs namelijk een verzoek om te komen praten met bewoners van de Prof. Gelissensingel over de overlast in de wijk ‘De Oude Beemden’, het gedeelte tussen het ziekenhuis en het Crescendocomplex, Tegelseweg en de Maas.

Ons bezoek laatst, en de verkennende gesprekken met enkele mensen, bracht de buurt in beweging; men wilde ons overal laten kijken en iedereen wilde met de aanwezige SP'ers spreken.
Dit gaf ons een beeld dat er echt iets mis gaat en dat willen we nader onderzoeken voordat we er verdere actie op gaan ondernemen.

 

Zonder onderzoek geen recht van spreken.

 

Daarom hebben we deze wijk uitgekozen voor onze campagneaftrap aanstaande zaterdag. We willen in de omgeving De Roskam, Mina Krusemanstraat, Anne Frankstraat graag te weten komen wat er goed gaat in de wijk en wat er beter kan.

Begin deze week worden in de wijk flyers verspreid met de oproep om zich te laten horen zaterdag of thuis aanwezig te zijn om hun verhaal aan ons mee te geven.

Tussen 11.00 en 14.00 uur slaan we letterlijk onze tent op bij het speeltuintje aan de Tiberstraat. Vandaaruit zijn we zichtbaar en aanspreekbaar maar ook gaan we op pad om mensen thuis te vragen naar hun ervaringen met overlast in de wijk.

 

 

Als je wil meedoen: Je kunt helpen om met enquêteformulieren langs de deuren te gaan. Dit gebeurt laagdrempelig en in tweetallen waarbij er steeds een ervaren lid meeloopt als je dat wenst.

Of je kunt de SP-tent mee bemannen waar buurtbewoners langs kunnen komen voor een gesprek over de wijk of meer informatie over de SP en haar ideëen voor Venlo. Instructies krijgen jullie ter plekke dus heb geen koudwatervrees, het is een leuke manier om van mensen te horen wat er gaande is of om een goed gesprek te hebben met elkaar.

Laat even weten of je ons wilt komen helpen! Stuur een berichtje of bel naar 06 108 678 56 of mail naar venlo@sp.nl

 

U bent hier