h

Avond over seksueel misbruik en kindermishandeling

4 oktober 2017

Avond over seksueel misbruik en kindermishandeling

Twaalf jaar lang werd Sandor Kwarten (29) misbruikt door een bekende die hij vertrouwde. Sinds een paar jaar durft hij erover te praten. Op dinsdag 10 oktober spreekt hij de SP toe over preventie van kindermishandeling en seksueel misbruik. Wees welkom en kom luisteren en vragen stellen, ook voor niet-leden.

 

Sandor Kwarten (29 jaar) uit Venlo werd misbruikt door een bekende die hij vertrouwde. "De hel van het misbruik is erg, maar de hel van het verwerken net zo.", zei hij tegen RTL Nieuws vorig jaar.

Sinds enkele jaren durft hij te praten over het misbruik: "Dat is heel moeilijk, maar uiteindelijk is het dat waard.", zegt Sandor daarover. Hij maakte ook een filmpje waarin hij slachtoffers van seksueel misbruik oproept om erover te praten.

 

 

Op zijn Facebook-pagina schreef hij bij de video: “Ik ben misbruikt. Jarenlang. Ik heb er lang mee rondgelopen maar nu mijn verhaal verteld. Daar is een filmpje van gemaakt, niet alleen voor mij, maar ook voor alle anderen die slachtoffer zijn van seksueel misbruik.”

 

Dat is ook de reden dat hij er breed over wil spreken, het taboe doorbreken en mensen die ook misbruik zijn, of mensen die mensen kennen die met misbruik te maken hebben/hadden een hart onder de riem steken en de drempel wegnemen om ook erover te praten.

 

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 10 oktober in een zaaltje in Boulevard Hazenkamp, Albert Verweystraat 6 te Blerick, en begint om 19:30 uur. De avond is voor iedereen toegankelijk, ook voor niet-leden.

 

Actieve SP-leden (doeners en denkers) bespreken een actueel onderwerp. Ditmaal met als speciale gast de heer Sandor Kwarten, ervaringsdeskundige op het gebied van kindermishandeling en seksueel misbruik. Aan de hand van zijn persoonlijke verhaal legt hij uit waarom de preventie van kindermishandeling en seksueel misbruik zo belangrijk is.
 
Bekijk ook:

14-11-2016, RTL Nieuws: Sandor werd misbruikt: 'Het begon met een knuffel, maar het ging steeds verder'

U bent hier