h

Emile Roemer op bezoek

29 februari 2016

Emile Roemer op bezoek

Donderdag 3 maart komt SP-leider Emile Roemer naar Roermond waar hij zijn boek Het kan wel presenteert. Ook gaat hij in op vragen uit het publiek. Zangeres en cabaretière Resi Coumans interviewt Roemer over zijn boek.

 

In het boek Het kan wel trekt Emile Roemer erop uit om antwoorden te vinden op actuele vragen. Waarom mogen we vluchtelingen niet in de steek laten? Waarom zijn bedrijven beter af met mensen in vaste dienst? Waarom betalen zo veel multinationals zo weinig belasting? Is een vorm van zorg mogelijk die gemoedelijk en gastvrij is?

 

Roemer beschrijft ook zijn bezoeken aan een opmerkelijk sociale multinational en een volksbuurt vol activisten. Hij ontmoet bijzondere leerlingen op de praktijkschool en opstandige studenten aan de universiteit. Hij gaat op bezoek bij banken op de Amsterdamse Zuidas, maar ook bij Ronald Koeman in De Kuip in Rotterdam.

 

Roemer ontmoet politieke prominenten als oud-president Lula in Brazilië en premier Tsipras in Griekenland. Hij bezoekt activisten in de Verenigde Staten en vluchtelingen uit Somalië.

Hij gaat ook langs bij een voormalige topvoetballer in São Paulo die kinderen in de sloppenwijken veel meer leert dan een balletje trappen.

 

 

Het boek Het kan wel leest als een politiek reisverslag over waar Emile Roemer zijn inspiratie en ideeën vandaan haalt en hoe die doorwerken in zijn voorstellen om Nederland en de wereld socialer en beschaafder te maken.

Als u meer wilt weten over hoe Binnenhof en buitenwereld elkaar ontmoeten bij Emile Roemer, dan bent u op donderdag 3 maart van harte welkom in het Royal Theater in Roermond. De bekende Roermondse zangeres, columnist en cabaretière Resi Coumans interviewt Roemer over zijn boek.

 


Het adres is Hamstraat 7a, 6041 HA Roermond. De avond begint om 20.00 uur, de zaal is geopend vanaf 19.30 uur. Entree is gratis. Na afloop signeert Emile Roemer zijn boek.


 

U bent hier