h

Welke koers moeten we varen?

12 september 2015

Welke koers moeten we varen?

Uitnodiging voor alle leden en sympathisanten om ter voorbereiding op de regioconferentie (17 oktober) en het Partijcongres (28 november), waarbij onder meer een nieuw landelijk partijbestuur en voorzitter gekozen wordt, op 22 september in Venlo de richting mee te bepalen.

 

Zoals u ongetwijfeld in de media heeft vernomen kiezen we als SP op het congres in november een nieuwe partijvoorzitter, als opvolger van Jan Marijnissen.

Daarvoor houden we in Venlo op dinsdagavond 22 september een Ledenbijeenkomst waar we het congresstuk en de kandidaten bespreken.

Die avond kiezen we dan ook de afgevaardigden die onze stem zullen overbrengen naar het congres, 28 november in Maarssen. We kunnen immers niet met alle 45.000 SP-leden een congres houden.

Op 22 september gaan we samen bespreken wat we in Venlo vinden van de kandidatenvoordracht en het congresstuk, en wat daarbij onze insteek moet zijn. Uiteindelijk beslissen de aanwezige leden welke wijzigingen de afgevaardigden naar voren gaan brengen, en waar we het al dan niet mee eens zijn.

Het eerste bericht over de kandidatenselectie kunt u op www.sp.nl lezen. Het volledige voorstel en het congresstuk kunt lezen op SP-net (inloggen met uw lidmaatschapsnummer).

 

  • Waar: Witte Kerk, Agnes Huijnstraat 3, Venlo-noord
  • Wanneer: Dinsdag 22 september 2015
  • Aanvang: Om 19:30 uur (tot circa 22:00 uur)

We hopen dat u op de 22e komt meepraten over deze belangrijke stap richting het congres!

 


 

Achtergrondinformatie ter verduidelijking:
 
De interne organisatiestructuur is als volgt opgebouwd:
 
  • De Partijraad bestaat uit alle afdelingsvoorzitters en de leden van het partijbestuur (totaal 400 +) en komt tweemaandelijks samen.
  • Het Partijbestuur bestaat uit 9 leden die rechtstreeks zijn gekozen op het vorige congres, de 3 fractievoorzitters (Emile Roemer, Tiny Kox, Dennis de Jong) en de 21 regiovertegenwoordigers. Al sinds de oprichting van de SP hebben regio's daar bewust de meerderheid. Het partijbestuur komt maandelijks vanuit het hele land samen in Amersfoort (namens Venlo zit daar dus de regiovertegenwoordiger van Noord- en Midden Limburg: Elianne Sweelssen).
  • Regiovertegenwoordigers worden voor 2 jaar gekozen door de afdelingen die ze vertegenwoordigen. Dat gebeurt altijd op de Regioconferentie in iedere provincie. Op 17 oktober vindt in Roermond zo'n Regioconferentie plaats als voorbereiding op het congres en worden de nieuwe regiovertegenwoordigers gekozen.
  • Alle afdelingen houden een ledenvergadering die toegankelijk is voor alle leden van die SP-afdeling, zoals wij dus op 22 september, waar we naast de congresvoorbereiding ook vertellen over actuele lokale kwesties en bestuur en raadsfractie aan de leden verantwoording afleggen.
 
Eind vorig jaar werd op de Partijraad een voorstel van enkele afdelingen aangenomen om een congres te organiseren over bijvoorbeeld het actualiseren van de statuten en het reglement, maar ook verkiezingen voor een nieuw partijbestuur.
 
Begin dit jaar koos de Partijraad daarvoor een congrescommissie waar iedereen zich ter plekke voor kon aanmelden. Ook besloten ze samen dat die commissie het congres zou voorbereiden en de kandidaten uit de sollicitaties zou selecteren.
 
Kandidaat voorzitters: Ron Meyer en Sharon Gesthuizen
 
 
De congrescommissie legde het voorstel voor het congresstuk en de selectie van 11 kandidaat-bestuursleden voor aan het Partijbestuur, dat er op 4 september uitvoerig over vergaderde. Het zijn immers belangrijke zaken.
 
De congresstukken staan inmiddels op www.SPnet.nl (even inloggen met uw lidmaatschapsnummer) waar ieder lid ze kan bekijken en downloaden.
 
Bekijk ook:

U bent hier