h

SP wint opnieuw in Venlo, nu voor de provincie

19 maart 2015

SP wint opnieuw in Venlo, nu voor de provincie

De verkiezing voor Provinciale Staten gisteren leveren een mooie winst op voor de SP. In Venlo scoren we zelfs beter dan de twee overwinningen vorig jaar. Dank voor het vertrouwen! Het signaal van de kiezer is duidelijk: Venlo moet 100% sociaal, met de SP aan het roer.

 

De SP wint opnieuw de verkiezingen met een hele mooie uitslag in Venlo van 13,9% ofwel plus 4,5 procent!
We feliciteren ook de andere winnaars, met name de flinke winst voor CDA en D66.

 

De opkomst in Venlo viel tegen met 43%, dat zegt ook wel wat, maar de mensen die gingen stemmen lieten duidelijk van zich horen. Ook in Venlo krijgen de kabinetspartijen VVD en PvdA terecht een afstraffing voor het gevoerde beleid en het gedoe met individuele partijbonzen. En ook de PVV wordt afgestraft voor haar gebral zonder werkelijke oplossingen. Positief signalen.

 

We zijn met deze uitslag de PvdA fors gepasseerd. Niet dat dit een doel op zich is maar het geeft wel iets aan, hopelijk trekt die partij zich dit aan en trekt ze weer eens haar sociale jas aan in plaats van het neoliberale afbraakbeleid mogelijk te maken, in zowel het kabinet als ook in de provincie en gemeente.

 

De ooit liberale stad Venlo blijkt met deze uitslag gekozen te hebben voor een andere koers, een koers met een sociale oplossing uit de crisis.

Met bijna 14% is de SP nu zelfs nog groter dan bij de vorige Statenverkiezingen in 2011 (toen 9,4%) en recenter gezien zelfs nog groter dan bij de verkiezingen vorig jaar voor de gemeenteraad (toen al verdubbeld met 11,6%) en de EU (opnieuw +5,1%). Super bedankt voor het vertrouwen!!!

En vanaf morgen, gaan we weer gewoon aan de slag om Venlo, Limburg, Nederland echt socialer te maken. Zoals u van ons gewend bent en ook van ons mag verwachten.
Dank voor de steun, de SP nog nadrukkelijker steunen en helpen nog groter en invloedrijker te worden kan hier.

 

U bent hier