h

Flitsactie '10x beter' oogst veel steun

27 september 2014

Flitsactie '10x beter' oogst veel steun

Na de presentatie van de kabinetsplannen voor het komende jaar tijdens Prinsjesdag ging de SP dit weekeinde de straat op om de flyer ´10 keer beter´ te verspreiden.

 

Het is de hoogste tijd om de groeiende inkomensverschillen in Nederland kleiner te maken. Bij het debat na Prinsjesdag presenteerde de SP dan ook haar plannen hiervoor. Deze heeft de SP ook als flyer laten drukken om duidelijk te maken welke 10 punten veel beter kunnen en moeten. Want het kan ook anders, beter, 10 keer beter zelfs!

Deze '10x beter' flyer verspreiden we graag onder het winkelend publiek want iedereen mag het weten. Gisteren deden we dit op de Kloosterstraat in hartje Blerick, vandaag waren we in Tegelen op de Kerkstraat.

 

De SP-flyer werd enthousiast ontvangen. Veel mensen zijn doordrongen van de noodzaak om de goede zorg te behouden. Vaak had men geen vertrouwen in de overgang van de zorg naar de gemeente. Het SP-alternatief kon op veel goedkeuring rekenen.

De mensen die we spraken vonden het een goeie flyer met goede punten, maar ook zeiden ze terecht “eerst zien dan geloven...” en dat kunnen we ons goed voorstellen want het vertrouwen in de politiek is niet groot, zeker na de uitgelekte kabinetsplannen en aangekondigde nieuwe bezuinigingen.

We kregen ook vaak het compliment dat de SP er wel weer stond, zeker met het regenachtige weer van gisterenavond. “Jullie zijn de enigen weer die de mensen zien”, was ook een reactie die we geregeld hoorden. En zo is het ook, SP'ers staan geregeld tussen de mensen en horen zo wat er echt speelt.

 


In de begroting beloven kabinetspartijen VVD en PvdA (gesteund door D66, CU, SGP) opnieuw dat iedereen er iets op vooruit zou gaan. Helaas blijkt dat wederom niet het geval. Harde bezuinigingen, grote werkloosheid en minder zorg. De ongelijk neemt verder toe.

Alleen mensen in de allerhoogste inkomensschalen gaan er (ruim) op vooruit. Alle andere groepen gaan er nauwelijks op vooruit en door allerlei andere maatregelen zelfs op achteruit.

De SP staat voor een samenleving waarin iedereen de mogelijkheid heeft om iets van zijn leven te maken. Een land waar we voor elkaar zorgen en naar elkaar omkijken. De SP laat zien dat het beter kan, tien keer beter zelfs. Haalbaar en betaalbaar: 100% sociaal.

Natuurlijk zijn het 'maar' tien punten maar het verwezenlijken van alleen al die punten is al een belangrijke eerste aanzet tot het verbeteren van al het andere dat het kabinet nalaat te doen, verslechtert of zelfs afbreekt.


 
Lees ook:

 

U bent hier