h

Op bezoek in de Vogelbuurt

12 april 2014

Op bezoek in de Vogelbuurt

De SP gaat regelmatig de wijken en buurten in om van de bewoners zelf te horen wat er speelt, wat er goed gaat maar zeker ook wat er beter kan. Ditmaal bezochten we de Vogelbuurt in Venlo-oost. Een bijzondere wijk, zo bleek.

 

De straten in het gebied tussen Merelweg, Leutherweg, Casinoweg en Kaldenkerkerweg bestaan grotendeels uit huurwoningen, ruitjeshuizen uit het midden van de vorige eeuw. Dichte bebouwing en nauwe tussenstraatjes en toch relatief veel groen.

Venlo-oost Vogelbuurt is een mix van alles; jong, oud, huurwoningen, koophuizen, lage inkomens, hogere inkomens, diverse culturen en afkomsten... Een gezellige buurt maar ze kent ook sociale problemen.

 

Overwegend gaven de meeste mensen aan dat de buurt een rustige buurt is, mensen wonen hier graag.

Wel is men verdeeld over de contacten onderling. Sommige bewoners hebben zeer goede contacten met buren en de rest van de buurt, anderen spreken van een ieder-voor-zich-mentaliteit.

 

De bewoners die we bevroegen klaagden over het achterstallig groenonderhoud, zwerfvuil in de perken (in de buurt ligt een supermarkt), jongeren die voor overlast zorgen, de verlichting die beter kan (veel donkere plekken in de wijk).

 

We spraken met verschillende personen die allemaal zeer vriendelijk waren, het zelfs leuk vonden dat we langs kwamen. Dat een politieke partij zomaar even kwam informeren hoe het gaat werd als positief ervaren.

Een zeer gastvrije buurt ook, overal waar we zo'n beetje aanbelden werden we binnen gevraagd voor koffie. Dat maak je niet in veel wijken mee, erg bijzonder!

 

Al met al hadden we een leuke en gezellige avond in dit deel van Venlo-oost, waar over het algemeen de mensen graag

wonen en best tevreden zijn, behalve dan over het onderhoud van het groen! En ook werd opgemerkt, dat als VVV thuis speelt, het een ramp is met parkeren maar dat nemen de mensen hier voor lief.

 

Binnenkort gaan we weer op wijkverkenning, dan in een andere buurt. Maar zoek ons ook gerust op. We horen graag hoe het in uw omgeving gaat. Hier kunt u ons buurtonderzoek ook online invullen.
Direct iemand spreken kan ook, hier vindt u de contactgegevens van het bestuur en de fractie.

 

Lees ook:

U bent hier