h

Nieuwe website

7 januari 2014

Nieuwe website

Tijdens de kerstvakantie is de website van de SP-Venlo drastisch vernieuwd. De site is nu overzichtelijker en gegevens over de SP-Venlo en de berichtgeving komen beter naar voren. De komende tijd zullen we samen met de landelijke webmasters van de SP de puntjes op de i zetten om deze website nog mooier en beter te maken. Suggesties daarvoor zijn welkom.

Op 6 januari werd de knop omgedraaid en ging de nieuwe website de lucht in. Op het eerste oog zal de nieuwe website niet zoveel afwijken van de ‘oude’ website. Het grootste deel van de verandering zit hem dan ook niet in het uiterlijk maar meer op de manier waarop de site gevuld wordt met artikelen.

Dat gebeurt met nieuwe software. Die nieuwe software maakt de site stabieler en biedt ze ook meer mogelijkheden. De nieuwe software wordt aangeleverd door de landelijke SP.

 

De afgelopen tijd zijn de webmasters van de SP

-Venlo hard aan het werk geweest om alles op tijd klaar te maken. De landelijke webmasters hebben vervolgens de teksten, foto's, archief en agenda overgezet in de nieuwe software en vervolgens de knop omgedraaid. Dat gebeurde dus gisterenavond.

 

We zouden het leuk vinden wanneer u ons laat weten als u een foutje ziet, maar zeker ook als u suggesties heeft ter verdere verbetering van deze nieuwe site. Laat dan hier een bericht achter of stuur een e-mail naar de webmaster.

 

De Venlose webmasters hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om de indeling van de site aan te passen. De site is interactiever, frisser en overzichtelijker met een betere opzet waarbij zaken ook duidelijker vindbaar zijn. Als vanouds zullen de nieuwsberichten centraal staan.

Wat is gebleven is ons ‘Polleke’ (waarbij bezoekers naar hun mening wordt gevraagd over actuele zaken) maar dan onder de meer duidelijkere naam ‘Peiling’.

 

Door de omzetting van de website hebben alle nieuwsberichten van voor 6 januari nieuwe webadressen gekregen. Daar konden we helaas niets aan doen. Gevolg hiervan is dat verwijzingen op Google en sociale media zoals Facebook en Twitter niet meer kloppen.

We raden mensen die oude berichten willen (terug) lezen aan om gebruik te maken van de zoekfunctie of te zoeken in de dossiers op https://venlo.sp.nl.

 

Ook zijn bij sommige nieuwsartikelen de bijhorende foto’s vervormd of verdwenen. Alles te herstellen is bijna ondoenlijk maar u kunt ons hierbij helpen. Mocht u onverhoopt aanlopen tegen iets dat niet (meer) (goed) werkt, geef dit dan alstublieft door aan de webmaster.

 

U bent hier