h

Buurten in centrum Blerick: tevredenheid maar ook zorgen

5 juni 2013

Buurten in centrum Blerick: tevredenheid maar ook zorgen

10-05-2013 Buurten centrum Blerick 1 Hoewel de lente op deze vrijdag in mei nog niet echt door wilde dringen en het fris aanvoelde, was de SP in Blerick aanwezig om weer eens met de bewoners te buurten. Welke zaken spelen er in Blerick, wat is er nodig om zaken te verbeteren, en ook niet onbelangrijk wat gaat er goed en moeten we dus vasthouden?

De SP maakte met haar onderzoek naar de leefbaarheid en ondernemersklimaat in Tegelen, en ons rapport daarover, al heel wat los. Maar ook in Blerick spelen soortgelijke kwesties. Zitten de mensen in Blerick wel te wachten op een voetbalstadion vlak langs het spoor? Wat gaan de toegevoegde vierkante meters detailhandel - die men ook van plan is aan te leggen op het kazerneterrein - betekenen voor de ondernemers in Blerick? En welke zaken leven er als het gaat om het bestrijden van leegstand?

10-05-2013 Buurten centrum Blerick 3

Mensen vonden het op zich hartstikke leuk om te praten met de aanwezige SP-leden. Sommigen maakten een grap door te stellen dat we wel heel vroeg aan de verkiezingscampagne begonnen zijn. Gelukkig wisten deze mensen ook dat de SP ook buiten verkiezingstijd op straat mensen aanspreekt. Toen duidelijk werd dat we oprecht belangstelling hebben voor de mening van de burgers, gaf men die mening ook.
Natuurlijk zijn er ook mensen die direct stellen het niet eens te zijn met de SP maar ook dan volgt gelukkig een gesprek wat vaak eindigde in de opmerking “maar wel goed dat jullie hier staan.”

10-05-2013 Buurten centrum Blerick 2

Bestuurslid Stefan Hugues, tevens medeorganisator van deze avond buurten, kijkt tevreden terug: “Kijkende naar de resultaten kunnen we stellen dat de meeste mensen die de moeite namen onze enquête in te vullen eigenlijk tevreden zijn over Blerick. Dat is goed om te vernemen. Al blijven er ook verbeterpunten zoals de aanpak van winkelleegstand en renovatie van het centrumgebied. De resultaten van ons onderzoek gebruiken we voor het verkiezingsprogramma en ook de raadsfractie zal er haar voordeel mee doen.”

10-05-2013 Buurten centrum Blerick 1

Natuurlijk zal de SP ook de komende tijd in verschillende wijken blijven buurten. Maar zoek ons ook gerust op. We staan u graag te woord. Hier vindt u de contactgegevens van het bestuur en de fractie. En hier kunt u ons buurtonderzoek ook online invullen.

 
Lees ook:

 

U bent hier