h

Heerschop wordt fractievoorzitter, Vervoort doet stapje terug

6 mei 2013

Heerschop wordt fractievoorzitter, Vervoort doet stapje terug

SPfractie Om persoonlijke redenen doet fractievoorzitter Alexander Vervoort een stap terug en draagt de functie van fractievoorzitter over aan mede SP-raadslid Ton Heerschop. Beiden zitten sinds 2010 in de gemeenteraad van Venlo, waar de SP met 2 zetels is vertegenwoordigd. Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014 achten Vervoort en de fractie de tijd rijp voor een wissel en herverdeling van elkaars taken.

SP-afdelingsvoorzitter Peter Nelissen: “Alexander Vervoort is sinds Peter-Nelissen2003 actief voor de SP en heeft sindsdien vrijwel onafgebroken bestuursfuncties vervuld. Zo was hij sinds 2006 voorzitter van de lokale SP-afdeling in Venlo, in 2009 lijsttrekker en vanaf de verkiezing tot raadslid ook fractievoorzitter. Hij heeft hard gewerkt aan waar de SP in Venlo nu staat.”

SP-raadslid Alexander Vervoort: “In 2011 kregen mijn echtgenote en ik een miskraam, Alexander-Vervoort in 2012 stierf onze zoon Jesse. Dit verlies hakte er stevig in en is nog steeds van invloed op ons dagelijks leven, vooral mijn vrouw heeft het er nog steeds erg moeilijk mee en dat beïnvloedt ook mijn functioneren. Daarnaast heb ik sinds augustus 2012 een nieuwe baan en volg daarvoor een leer/werktraject op HBO-niveau dat ook de nodige aandacht en concentratie vergt. Ik merk dat dit allemaal bijeen een sterke wissel op mij trekt waardoor ik me uit vorm voel en de scherpte in het raadswerk kwijt ben. Voor mijn gevoel is het dan tijd om een stap terug te doen.”

Toen het SP-bestuur afgelopen najaar Vervoort vroeg om de kieslijst te trekken, vroeg hij bedenktijd: “Ik heb een half jaar nagedacht of ik doorga als raadslid en dan ook als fractievoorzitter en opnieuw als beoogd lijsttrekker. Ik heb hierover met mijn vrouw, de fractie en het afdelingsbestuur van gedachte gewisseld en onlangs de knoop doorgehakt. Ik vind dat het, na tien jaar op de voorgrond te hebben gestaan, tijd is om het stokje over te dragen. Ik ben verheugd dat ik Ton Heerschop bereid heb gevonden om mijn functie over te nemen. Ik heb alle vertrouwen in Ton, hij is scherp, kritisch, slim, heeft een flinke dossierkennis en alles in huis om een goed fractievoorzitter te zijn.”

Afdelingsvoorzitter Nelissen: “Ton Heerschop neemt per direct het fractievoorzitterschap van Vervoort over. We willen geen onduidelijkheid scheppen of onnodig tijd verloren laten gaan. Met het terugtreden van Vervoort is Heerschop gevraagd ook de lijst aan te voeren bij de komende verkiezingen. Het bestuur is blij dat Vervoort aanblijft als raadslid en zich ook opnieuw verkiesbaar wil stellen.”
SP-raadslid Ton Heerschop: “De ledenvergadering stelt dit najaar de kieslijst vast, Ton-Heerschop het is aan de leden om te bepalen wie lijsttrekker wordt en wie welke positie op de lijst inneemt. Met Vervoort als running mate zouden we wederom een sterke top twee hebben. Ook omdat we nu samen een sterk duo vormen in de raad en elkaar feilloos aanvoelen.”

Heerschop: “Feitelijk verandert er vrij weinig, Alexander blijft gewoon raadslid, ik neem alleen zijn functie over en ik stel me beschikbaar als lijsttrekker. Er is nog veel te doen in Venlo, het afbraakbeleid en de stevige bezuinigingen en verkeerde keuzes daarin roepen om een sterk SP-geluid, mijn handen jeuken om samen met Alexander onze verbetervoorstellen door de raad te krijgen, en bij de verkiezingen een mooie uitslag neer te zetten.”

07-05-2013: Dagblad de Limburger: 'Ik wil zeker niet gezien worden als mister SP-Venlo'

U bent hier