h

SP onderzoekt leefbaarheid en bereikbaarheid winkelgebied Tegelen

20 december 2012

SP onderzoekt leefbaarheid en bereikbaarheid winkelgebied Tegelen

lege Kerkstraat De SP-Venlo maakt zich zorgen over de bereikbaarheid, leefbaarheid en leegstand van het winkelgebied in Tegelen. Daarom start de partij een onderzoek waarbij winkeliers, eigenaren van panden, bewoners en het winkelend publiek wordt gevraagd naar hun mening over dit winkel- en woongebied.

SP-raadslid Ton Heerschop: "De laatste jaren heeft iedereen - ook de SP - Ton-Heerschop kunnen zien dat er in toenemende mate sprake is van leegstand in het winkelhart van Tegelen. Dan is de toevoeging van extra vierkante meters winkelruimte vanuit ondernemers en woningcorporatie Antares minimaal een vreemde zet. Maar naast leegstand zijn er ook andere zaken die de aandacht vragen. De westzijde van de Kerkstraat is al langere tijd een bouwput en daarmee onaantrekkelijk. Ondernemingen in dit gebied stellen dat dit een negatief effect heeft maar is dat zo? Dat willen we onder meer onderzoeken en vervolgens oplossingen aandragen."

Enkele voorbeelden bij onze vragen:
• De weekmarkt heeft al een tijdje geen logische verbinding meer met de Kerkstraat. Een actie van ondernemers om de weekmarkt op de Kerkstraat te situeren werd met een motie in de gemeenteraad breed gesteund door zowel oppositie als coalitie maar leidde niet tot enige aanpassing.
• Onlangs nog stelden ondernemers het parkeerprobleem aan de orde. Is daar ook sprake van bij bezoekers van de winkelkern? Dat willen we graag onderzoeken.
• De SP pleitte in 2008 als eens voor aansluiting van het parkeerterrein op de rotonde bij het gemeentehuis voor een betere verkeersafwikkeling. Deze vraag doemt steeds vaker op maar tot op heden wijst de gemeente dit af.
• Aantrekkelijke winkelgebieden floreren alleen bij een veilige omgeving. We vragen bewoners en gebruikers van dit gebied hoe het daarmee is gesteld.

sfeervol winkelcentrum tegelen

Heerschop: "De SP zal naast een actie met het enquêteren van de direct betrokken omwonenden ook daadwerkelijk aanwezig zijn in de Kerkstraat. Op zaterdag 22 december zal de SP haar eigen marktkraam opslaan in de Kerkstraat en zodoende aandacht vragen voor de actie en passanten enquêteren. Bewoners en bezoekers krijgen daar van de partij naast een kerst- en nieuwjaarswens op een ansichtkaart met een boodschap, publiek Kerkstraat ook een zoete versnapering aangeboden. Immers is het praten over zoet iets anders dan het ook leveren maar na jaren van gepraat over zoet smaakt de situatie in de Kerkstaart bij velen nog steeds zuur. Met de versnapering willen we dit ludieke wijze aan de kaak stellen."


Belangstellenden kunnen ook via deze website hun mening geven over de situatie in winkelgebied Tegelen door de enquête hier online in te vullen.


Onze wenskaart met een boodschap
Onderzoek naar leefbaarheid in koopcentrum Tegelen
Doe mee en steun de SP. Nu is de tijd. Sluit je aan.

U bent hier