h

Nine Kooiman bezoekt Veiligheidsregio (UPDATE: werkbezoek helaas afgelast)

4 december 2012

Nine Kooiman bezoekt Veiligheidsregio (UPDATE: werkbezoek helaas afgelast)

NineKooiman Op vrijdag 7 december brengt SP-Tweede Kamerlid Nine Kooiman een bezoek aan de Veiligheidsregio in Venlo, de brandweerkazerne en de meldkamer bij de politie. Ze wil met eigen ogen zien hoe de hulpverlening is georganiseerd.


Update 06-12-2012: Bezoek van Kamerlid Nine Kooiman aan de Veiligheidsregio, meldkamer en brandweer is helaas afgelast vanwege de te verwachten slechte weersomstandigheden en pak sneeuw.

Jammer dat door slecht weer dit werkbezoek niet door gaat maar als Nine niet eens naar Venlo kan komen, omdat bijvoorbeeld treinen niet rijden, dan houdt het op. Ook is de mogelijkheid dat de hulpdiensten te druk zijn met meldingen en daardoor niet toekomen aan het werkbezoek. Dan willen we hen natuurlijk niet voor de voeten lopen.  

Jammer dat het bezoek niet door kan gaan, niets aan te doen, een nieuwe datum wordt nu gepland om dit werkbezoek op een ander moment alsnog plaats te laten vinden.


    Hieronder het eerdere nieuwsbericht.

De Veiligheidsregio Limburg-Noord is een steeds belangrijker wordend orgaan binnen onze regio. Deze organisatie is verantwoordelijk voor de coördinatie van onder meer de geneeskundige hulpverlening, brandweerzorg, gemeentelijke (na)zorg en ondersteuning hierbij door politie en eventueel defensie.
Bij grote ongevallen of rampen is het natuurlijk de bedoeling dat branden snel geblust worden, slachtoffers snel kunnen worden bevrijd en de geneeskundige hulp van de straat, zo snel mogelijk in een ziekenhuis kan worden opgevolgd.
Maar ook voor de nazorg voor mensen door de gemeente (bijvoorbeeld vervangende woningen of een stille tocht) heeft de Veiligheidsregio een belangrijke functie.

Kamerlid Nine Kooiman zal onder andere aandacht hebben voor het dagelijkse werk multidisciplinair_hulpverlening van de Veiligheidsregio, aan de Nijmeegseweg in Venlo, en de wijze waarop een groot evenement (zoals de Floriade onlangs) door de Veiligheidsregio wordt aangepakt. Verder zal een bezoek worden gebracht aan de gemeenschappelijke meldkamer in het politiebureau te Venlo en de nieuwe brandweerkazerne in Venlo-zuid.

SP-volksvertegenwoordigers - zowel Kamerleden, Statenleden en Raadsleden - brengen regelmatig werkbezoeken aan diverse maatschappelijke en publieke organisaties. Dit om het werk van deze organisaties van dichtbij te kunnen zien, de goede zaken te horen maar ook de knelpunten.
De politiek-bestuurlijke theorie wordt getoetst aan de praktijk van de werkvloer. Met al die informatie kunnen onze volksvertegenwoordigers hun politiek handelen bepalen en met verbeterpunten komen.


NineKooimanNine Kooiman (De Meern, 1980)
Werkte als ambulant jeugdhulpverlener en gezinsvoogd. Was afdelingsvoorzitter in Nieuwegein en Tweede Kamerfractie-medewerker Zorg. Ze is voor de SP-Kamerfractie woordvoerder jeugd en justitie (Jeugd, Familierecht).

U bent hier