h

Thema-avond campagne, activeren en mobiliseren

7 mei 2012

Thema-avond campagne, activeren en mobiliseren

RonMeyer Aanstaande vrijdag komt Ron Meyer naar Venlo en vertelt hoe hij (vakbond)mensen geactiveerd krijgt in de sociale strijd. De bijeenkomst is speciaal gericht op de nieuwe leden van de afgelopen twaalf maanden maar in feite is iedereen welkom. Meyer kijkt vooruit op de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen en de activiteiten die de SP zelf kan organiseren.

Op vrijdag 11 mei organiseren we een thema-avond gericht op de mensen die het afgelopen jaar lid werden van de SP en daardoor misschien nog niet helemaal duidelijk voor ogen hebben wat de partij doet. Het is geen extra kennismakingsavond (want al deze leden hebben al een ledenbezoekje gehad) maar we willen samen met hen de verdieping opzoeken.

Speciale gast is Ron Meyer (Heerlen, 1981), in het dagelijks leven RonMeyer vakbondsbestuurder bij FNV Bondgenoten en sinds 2006 SP-fractievoorzitter in Heerlen. Vooral bekend als aanvoerder van de legendarische schoonmakersstakingen en het organiseren van vakbondsacties. Ron vertelt hoe hij succes oogstte met de twee langdurige stakingsacties in de schoonmaakbranche en deze moeilijk bereikbare groep schoonmakersstaking werknemers een gezicht gaf en landelijke aandacht verwierf voor de problemen met de werkwijze van hun werkgevers. Ook vertelt hij hoe zulke acties voor de SP opzet en mensen geïnformeerd kunnen worden. Met het oog op de verkiezingen in september - dat vast ook bij u regelmatig ter sprake komt - is dit nuttige kennis.

De thema-avond gaat daarnaast over de diversiteit aan lokale SP-activiteiten, informatie over onze Hulpdienst, wijkverspreiding en wat de Kerngroep binnen de SP is. De avond is gericht op de leden die het afgelopen jaar lid werden maar eigenlijk is iedereen welkom die meer wil weten over hoe de SP werkt, hoe we de Kamerverkiezingen smoel kunnen geven en willen luisteren naar de inbreng en ideeën van Ron Meyer.

Deze bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 11 mei 2012 om 19.30 uur in de grote zaal van Huize Maagdenberg, Maagdenbergplein 11 te Venlo (parkeergelegenheden aan de overzijde, zaal is vrij toegankelijk).
We verheugen ons op uw komst. Neem gerust andere geïnteresseerden en/of sympathisanten mee.


Achtergrondinformatie:
Iedereen die lid wordt van de SP krijgt naast het welkomstpakket van de landelijke partij ook een kennismakingsgesprek met de lokale afdeling. Op die manier leren we elkaar meteen kennen, wie de persoon achter de naam is, en kan de afdeling vertellen hoe de SP lokaal te werk gaat.
De SP is als enige politieke partij ook buiten verkiezingstijd serieus onder de mensen aanwezig, Roemer_poster_plakken_Het_Kan gaat de wijk in om van de bewoners zelf te horen wat er goed gaat of beter kan, bezorgt folders en onze ZO-krant om mensen te informeren over misstanden en onze alternatieven.
Aangezien ook de SP staat of valt op basis van het aantal actieve vrijwilligers, proberen we via deze gesprekken ook nieuwe leden enthousiast te maken voor de diverse mogelijkheden aan vrijwilligerswerk dat de partij te bieden heeft.

Op 12 september zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Nog meer reden om de komende tijd zichtbaar aanwezig te zijn en het gesprek met kiezers aan te gaan en hen te informeren over onze plannen voor een socialer Nederland. We willen zo veel mogelijk mensen bereiken, zeker nu de peilingen laten zien dat er veel vertrouwen is in de SP en kabinetsdeelname steeds dichterbij komt. Ron Meyer gaat hier dieper op in en wil graag met u hierover het gesprek aangaan.


16-04-2012: Website Schoongenoeg: Winst voor schoonmakers na 105 dagen!

U bent hier