h

Europa: Toen, nu en straks in 15 minuten

6 juli 2011

Europa: Toen, nu en straks in 15 minuten

Europa Kun je het grote verhaal achter de Europese Unie vertellen in slechts 15 minuten? Ja dat kan. In dit filmpje maken we duidelijk hoe we tot de EU zijn gekomen, waar het mis ging met het betrekken van burgers bij de EU, en hoe het nu verder moet.

Het ‘project Europa’ heeft grote gevolgen voor het dagelijks leven van jou en van mij. We staan op een kruispunt in Europa. Maar hoe zijn we daar gekomen? En wat zijn onze opties? In het filmpje neemt Jan Marijnissen je mee: van Julius Caesar, tot de Griekse schuldencrisis.

Emile Roemer “We zien hoe in de loop van de geschiedenis verschillende pogingen zijn gedaan om van Europa één land te maken. Het filmpje legt op een geweldige manier uit wie nu feitelijk de baas is in ‘Brussel’. We leren ook dat de financiële crisis door Europese leiders wordt gebruikt (en misbruikt) om de Europese superstaat dichter bij te brengen. In precies 15 minuten vallen heel veel puzzelstukjes in elkaar.” Dat schrijft Emile Roemer aan de ontvangers van zijn nieuwsbrief.

Klik op het plaatje om de animatiefilm te bekijken.

Nederland en Europa: De klauwen van Brussel
De nieuwsbrief van Emile Roemer als eerste ontvangen? Geef je hier op.

U bent hier