h

Verkiezingsuitslag met twee gezichten

3 maart 2011

Verkiezingsuitslag met twee gezichten

Zetels_Totaal Op 2 maart vonden de verkiezingen voor Provinciale Staten plaats. De SP behaalde zes zetels, ten opzichte van de verkiezingen in 2007 betekende dit een verlies van drie zetels. Voor de eerste keer verliest de SP tijdens de Statenverkiezingen in Limburg.

Thijs Coppus “Het is nooit leuk om te verliezen, toch komt het verlies niet onverwacht.” Aldus SP-lijsttrekker Thijs Coppus. “Tijdens de Statenverkiezingen in 2007 stond de SP in de peilingen op ruim 30 Kamerzetels. De uitslag die we met deze Statenverkiezingen hebben behaald is vergelijkbaar met de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen. De SP is stabiel gebleven en daar ben ik blij mee.”

Het politieke landschap in Limburg is flink veranderd. De PVV is de grootste partij met 10 zetels, het CDA verloor 8 zetels en kwam ook uit op 10 zetels. “Wat de SP betreft is de PVV nu aan zet. De PVV moet met de billen bloot en het voortouw nemen bij de coalitieonderhandelingen. De SP gaat met open vizier de onderhandelingen in. Iedereen die kiest voor een sociaal Limburg heeft de SP nodig.” Aldus Thijs Coppus.

splimburgbedankt

De SP bedankt al haar kiezers. Thijs Coppus: “Dankzij duizenden Limburgers is de SP een factor van betekenis gebleven. De komende tijd gaan we knokken voor een beter Limburg. Vanuit de oppositie, of vanuit het college van Gedeputeerde Staten.”

Nu is de tijd! Word lid van de SP!
03-03-2011: L1: Alle uitslagen in Limburg op een rij
02-03-2011: Omroep Venlo: 'PVV grootste in Venlo bij verkiezingen Provinciale Staten'
02-03-2011: Roemer: ‘Lijn naar boven doorgezet, een prima resultaat’

U bent hier