h

Kom de 6e naar onze Nieuwjaarsborrel en Jaarvergadering

1 januari 2011

Kom de 6e naar onze Nieuwjaarsborrel en Jaarvergadering

nieuwjaarswens Alle leden en sympathisanten zijn welkom om op donderdag 6 januari te proosten op het nieuwe jaar. De afdelingsvoorzitter, penningmeester en fractievoorzitter blikken terug op 2010 en kijken vooruit naar 2011. Alle aanwezigen kunnen hierover meepraten.

Deze avond is tevens een ledenvergadering dus schroom niet om het afdelingsbestuur te vertellen wat er beter kan, waar op gelet dient te worden, welke acties opgepakt kunnen worden of waar de afdeling steken liet/laat vallen. Schroom ook niet om de fractie te vertellen waar ze op moeten letten of welke politieke zaken ze kunnen oppakken. Alle kritiek, ideeën, vragen en opmerkingen zijn welkom!

Het afdelingsbestuur trad aan in januari 2010 en had meteen een druk jaar voor de boeg want 2010 kenmerkte zich bestuur ALV 2010 door de Tweede Kamerverkiezingen in juni, waar de afdeling flink campagne voor voerde, en in aanloop naar die verkiezing via enkele ledenvergaderingen leden afvaardigde voor de partijcongressen en regioconferenties.

Ook nam voor het eerst in tien jaar weer een SP-fractie zitting in de gemeenteraad van Venlo. Ook zij kreeg het stevig voor haar kiezen met soms idiote raadsbesluiten fractie waarbij tientallen miljoenen over de balk gingen voor industrieparken en een onrendabel kantoorgebouw (Villa Flora) en tegelijkertijd er 22 miljoen euro bezuinigd moest worden op vooral de sociale ruggengraat van de gemeente Venlo.
Afdeling en fractie konden dan ook vaak de actiedraaiboeken tevoorschijn halen, zoals in de strijd tegen de sluiting van de stadswinkels in Blerick, Tegelen en Arcen, en het zwembad in Steyl.

Hopelijk wordt 2011 een stuk socialer en menselijker, ondanks de heersende kille en asociale wind die momenteel in Venlo en Den Haag waait.

Nieuwjaarsborrel Graag tot ziens op donderdag 6 januari om 19.30 uur in de grote zaal van Grand-café De Maagdenberg, Maagdenbergplein 11 in Venlo (parkeren aan overzijde, zaal is vrij toegankelijk).

NU is de tijd! Sluit je aan en word lid van de SP.
31-12-2010: Een terugblik op het eerste jaar in de Venlose gemeenteraad

U bent hier