h

Spons er over nu!

29 mei 2010

Spons er over nu!

flyeren Tegelen Gisteren en vandaag was de SP weer op straat te vinden in Belfeld, Blerick, Tegelen en Venlo om onze boodschap uit te delen. Een boodschap voor een beter, socialer en menselijker Nederland voor minder geld.

Met het uitdelen van onze befaamde sponsjes samen met de ZO-krant of de verkiezingsfolder, traden we het winkelend publiek tegemoet. Onze spullen vonden gretig aftrek, vooral de geinige sponsjes blijven een gewild object. Zowel in Blerick (gisteren) als ook in Belfeld, Tegelen en Venlo (vandaag) kregen vele honderden campagne-artikelen van de SP een nieuwe eigenaar. Op vier locaties, binnen 21 uur, werden ongeveer 2100 sponsjes, folders en ZO-kranten weggezet. Dat er veel interesse is in de ideeën van de SP geeft ons een goed vertrouwen op de verkiezingsuitslag.

27-05-2010 flyeren TK Tegelen In Tegelen pakten we groot uit met een spandoek, ballonnen, de rode kliko en een peper-en-zout-stel waarmee werd schoongemaakt.

De SP is de enige partij die ook buiten de verkiezingen op straat staat want voor de SP is het elke dag campagne. Een mooi gezegde luidt: Vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Een waarheid als een koe want het wantrouwen in de politiek is groot. Wantrouwen ingegeven doordat partijen en politici doen en laten wat ze goeddunkt, ook al breken ze verkiezingsbeloftes. Hoe momenteel de PvdA en GroenLinks haar eigen leden maar vooral de kiezer voor de gek houdt door hun verkiezingsprogramma aan te passen, schiet veel mensen in het verkeerde keelgat. Een oudere man zei daarover tegenover ons: "Of ze doen het om de kiezer te paaien of om een mogelijke coalitiegenoot te vleien. Een prijs verdient dat gedraai niet, ik haak af".

27-05-2010 flyeren TK Venlo Ook in Venlo was onze rode kliko (rechts) prominent aanwezig.

En zo kregen we meer reacties dezer dagen. Een vrouw ergert zich aan de debatten op tv: "De verkiezingen moeten nog komen maar ze zijn nu al volop aan het ruziën met elkaar. Wat moet dat worden na 9 juni met dat geschreeuw of zijn ze dan spontaan weer beste vrienden?!" Velen prezen onze lijsttrekker Emile Roemer die in de debatten rust uitstraalt en gewoon vertelt waar het op staat. "Hij praat als een van ons, benoemt zelf de cijfers zonder ingestudeerde trucjes, hij is echt.", zei een man daarover.

27-05-2010 flyeren TK Blerick In Blerick deelden we binnen 7 kwartier ruim 700 sponsjes/ krantjes uit!

Veel mensen gaven aan dat ze "heel blij zijn met Emile Roemer", hem "een toffe peer" vinden die "zeker mijn stem krijgt, hij heeft me overtuigd in het debat". Zulke uitspraken doen ons goed, we hebben als partij de weg naar boven ingeslagen en gaan vol vertrouwen de laatste campagnedagen van deze verkiezingen in. Emile_Roemer Emile Roemer: "CDA, PvdA, VVD zijn verantwoordelijk voor de huidige staat van het land. Bij de PvdA gaapt er altijd een groot gat tussen woord en daad. De verkiezingen gaan niet over wie de premier mag leveren maar wie het beleid maakt." Hij steekt een 'gevulde hand' uit naar Cohen: "Een sociaal programma realiseer je niet met rechtse vrienden."

Een stem op de SP telt maar liefst vier keer mee:

  • Je maakt de SP sterk
  • Je trekt de PvdA naar links
  • Je stuurt Balkenende uit het Torentje
  • En je laat de VVD er niet in.

Op naar 9 juni: Het is tijd voor een grote schoonmaak!

27-05-2010 flyeren TK Belfeld Met een enkeling hadden we een stevige discussie ofwel een fijn debatje, zoals hier in Belfeld.

Waar andere partijen vooral met de mond zeggen dat ze onder de mensen zijn, daar doet de SP het ook echt en consequent. Het kopieergedrag van diverse partijen die de SP-methode na-apen zien we als een compliment maar werkt alleen wanneer die partijen ook buiten de verkiezingen de mensen serieus nemen. Gelukkig prikt de kiezer hier snel doorheen. Het origineel is en blijft de SP, die sinds haar oprichting in 1972 al de deuren langs gaat, op straat staat en oprecht luistert. Gewoon om de mensen naar hun mening te vragen, hoe het gaat in hun buurt, of om ze te bewegen een actie te ondersteunen door bijvoorbeeld een petitie te ondertekenen. Echtheid en oprechtheid zijn dingen die in je lijf zitten, wat door je aderen stroomt. Dat is niet te kopiëren.


website Emile Roemer
Bekijk online de ZO-krant of download hem (PDF, 3.5 MB)
Verkiezingsprogramma SP en onze kandidaten

U bent hier