h

Buurten in Arcen: tijd voor een poetsbeurt!

15 november 2009

Buurten in Arcen: tijd voor een poetsbeurt!

praten Arcen het mooie plaatsje aan de Maas waar de bevolking zo ongeveer een revolutie heeft ontketend over de locatie van de multifunctionele accommodatie. Is er buiten dat nog meer loos in het dorp? Jazeker en de mensen zijn niet op hun mondje gevallen!

De SP verplaatste zich op een mooie herfstnamiddag naar de omgeving Lage Lei en Henry Dunantstraat. Hoewel de wijk er nog wat slapend bijlag wist de SP toch verschillende mensen te spreken over Arcen en de buurt. De meeste mensen waren heel blij met de buurt, sommigen gaven aan bijzonder tevreden te wonen. Maar ook behoorlijk wat mensen gaven aan dat de politiek in Arcen verziekt is.

MFA Arcen _De Schand Natuurlijk was er met name commentaar op de locatie van het MFA. Mensen vragen zich af waarom de kinderen van Arcen straks het hele dorp door moeten naar school? Daarnaast hebben mensen moeite met de constructie die gekozen is om de vervolgstappen na de bouw van het MFA, met een masterplan, zodat bijvoorbeeld ook De Waag II gebouwd kan worden. Het is natuurlijk het onderdeel van het politieke spelletje geweest dat project nummer 1 project nummer 2 in gijzeling houdt...
Dit werd wel erg doorzichtig toen de burgemeester in een brief bij het lokale weekblad laatst schreef dat wanneer er niet ingestemd zou worden met het MFA op het Ovaal, de rest ook niet zou doorgaan. Dit noemen wij angstzaaierij en chantage! Doordat de gemeente de wens van 91% van de Arcenaren naast zich neer legt, heeft het bouwplan inmiddels de bijnaam "de schand van Arce" gekregen.

Jammer genoeg hoorden we ook weer gevalletjes van burenruzie en pesterij aan. Zelfs in de rustige buurten van Arcen gaan er tussen mensen dus wel eens dingen mis. Jammer om dan vast te moeten stellen dat de woningbouwvereniging en politie blijkbaar weinig (kunnen) doen.

Wat in Arcen vooral opvalt is de behoefte die mensen hebben aan een andere politiek. De frisse wind waarmee de SP de gemeenteraadsverkiezingen wil ingaan zien veel mensen als een verademing. De dorpspolitiek in combinatie met machtsspelletjes zoals de rel rondom de kermis en het MFA, zijn veel mensen spuugzat. Of zoals een mevrouw het beeldig verwoordde: “Er moet snel een einde komen aan die CDA-kliek hier!”

30-10-2009 Arcen buurten

Ook repte een vrouw over persoonlijke bedreigingen door raadsleden: “Als je nog iets gedaan wil krijgen voor je dochter moet je nu je mond houden en maar wegblijven”, werd er tegen haar gezegd. Daar trok ze zich niks van aan (en terecht!) maar vervolgens duurde het wel jaren voordat haar bouwvergunning werd goedgekeurd. Dit horende wordt het inderdaad tijd voor een grote schoonmaak in het gemeentehuis!

We verlaten Arcen met het gevoel dat er ondanks de mooie en rustige wijk duidelijk behoefte is aan partijen die naar de mensen luisteren en niet aan figuren die alleen voor het eigen ego en/of schimmige belangen in de raad zitten!
We blijven de wijken intrekken om van de bewoners zelf te horen wat er goed gaat en beter kan, verkiezingen of niet!

Buurtonderzoek: De SP wil graag weten wat er speelt in uw straat. Lees de enquête en vul hem in.

U bent hier