h

Voor wat het waard is: SP in lokale peiling op 5 zetels

22 oktober 2009

Voor wat het waard is: SP in lokale peiling op 5 zetels

SP De Frisse wind! Uit een peiling van onderzoeksinstituut TNS-NIPO blijkt dat als vandaag verkiezingen zouden worden gehouden de SP de grootste winst zou boeken en vanuit het niets op 5 zetels zou uitkomen. De VVD zou de grootse worden met 9 zetels gevolgd door het CDA dat op 7 zetels blijft. De PvdA en GroenLinks verliezen ongeveer de helft van hun zetels. De SP zou dus de derde partij van de fusiestad worden. Leuk en aardig maar het blijven maar peilingen!

Alexander Vervoort SP-lijsttrekker Alexander Vervoort over de peiling: "Vijf zetels in de peiling is niet mis. Deze peiling geeft aan dat de SP loon naar werken krijgt maar we zijn er nog lang niet! De enige echte peiling is op 18 november, de dag van de verkiezingen. De komende tijd en ook na de verkiezingen gaan we 'gewoon' door met datgene dat we altijd doen. Alle acties die we de afgelopen jaren voerden, het onder de mensen zijn, goed luisteren wat er goed gaat en beter kan en serieus iets met hun inbreng doen; daaruit komt onze winst."
Maar hoe zit dat dan na de verkiezingen?
Vervoort: "Nou, dat is ook wat we na 18 november blijven doen; de buurt in en luisteren naar de mensen. We gaan ons niet verbergen onder de raadstukken, die zijn vooral goed voor de oud papierbak. In de gemeenteraad hoort de stem van de straat te weerklinken en dat gaat de SP eindelijk brengen als de frisse wind die het stof doet opwaaien!"

De peiling is het startschot voor de discussiepagina allemaalpolitiek.nl op internet over de verkiezingen. TNS-NIPO deed verder onderzoek waaruit vandaag blijkt dat Venlonaren op enkele punten een harder gemeentelijk beleid willen dan de gemiddelde Nederlander. Zoals meer cameratoezicht op straat, de spreiding van minderheden en het verbieden van verkoop van softdrugs aan Duitsers in coffeeshops.
Vervoort: "Het spreidingsbeleid is een van de SPeerpunten van de SP in deze verkiezingscampagne, een onderwerp waar geen enkele partij (behalve de SP) zich over durft uit te spreken. Over cameratoezicht is de SP duidelijk: camera's vangen geen boeven en werken niet preventief maar zijn nu vooral een middel om achteraf incidenten mee op te sporen als er al beelden van zijn gemaakt. Het huidige drugsbeleid werkt goed, verkoop verbieden aan buitenlanders lost niks op en werkt overlast en criminaliteit in de hand. De beste oplossing blijft volledige controle en handhaving door legalisatie."

allemaalpolitiek Op het internet zijn onderzoeksinstituut TNS-NIPO en KiesKompas van de Vrije Universiteit van Amsterdam, samen het politiek sociaal netwerk 'Allemaal politiek' begonnen waarop deelnemers kunnen discussiëren over allerlei politieke onderwerpen. De vorm waarop dit gebeurt lijkt op andere 'sociale netwerken' zoals Hyves. De website moet volgens de makers uitgroeien tot de online politieke arena van Nederland. Daarvoor nodigt TNS-NIPO iedereen uit om openhartige en diepgaande discussies te voeren over alle denkbare politieke onderwerpen en kwesties. De komende weken staan de gemeenteraadsverkiezingen in Venlo centraal, die op woensdag 18 november worden gehouden vanwege de opgelegde herindeling met Arcen&Velden.

22-10-2009: TNS-NIPO: "De geest van Wilders: PVV zou grootste partij in Venlo zijn"
22-10-2009: website Omroep Venlo: "VVD grootste partij in peiling"
Bekijk ook de uitzending van 'Goedemorgen Nederland' over de peiling en het onderzoek (eerste 6 minuten)

U bent hier