h

Na de koningin bent U aan het woord!

9 september 2009

Na de koningin bent U aan het woord!

aan u het woord Aanstaande dinsdag is het Prinsjesdag; de troonrede wordt voorgelezen en de miljoenennota gepresenteerd. Al vele jaren kent de SP de traditie dat we niet alleen beleefd naar de koningin luisteren, maar vooral ook willen horen hoe Nederland denkt over de staat van het land en de plannen van het kabinet. Dit jaar organiseert de SP voor de eerste keer ‘Aan U het woord’.

De troonrede en PvdA-minister Bos die met een brede glimlach de volgende bezuinigingsronde aankondigt, is voor veel mensen het moment om stoom af te blazen maar vooral om een antwoord te krijgen op de vele vragen die opborrelen na het zien van dat schouwspel. Ook dit jaar staan onze (gratis) telefoonlijnen weer wagenwijd open voor uw reacties, opmerkingen en suggesties. Onze Kamerleden zitten klaar om u te woord te staan.

troontelefoon centrale SP-Kamerleden Fons Luijben (r) en Hugo Polderman spreken met bellers naar de Troontelefoon in 2008.

Na afloop van de Troonrede bent u ook van harte welkom bij de SP-tent op het Plein voor de Tweede Kamer in Den Haag. U kunt luisteren naar interviews met bekende en minder bekende Nederlanders over de kabinetsplannen. Maar uiteraard kunt u ook zelf uw mening geven. U kunt praten met SP-Kamerleden, genieten van muziek en via schermen volgen hoe de Nederlanders via telefoon en internet reageren op de plannen van het kabinet Balkenende-4 en hun mening geven over de staat van het land. En zoals altijd kunt u erop rekenen dat we zorgen voor koffie en verse tomatensoep.

troontelefoon Jan Marijnissen Jan Marijnissen interviewt bekende en minder bekende Nederlanders over de kabinetsplannen.

Update 15-9-2009: Vandaag heeft de Koningin de kabinetsplannen voor volgend jaar bekend gemaakt. Nu bent U aan het woord. Laat ons weten wat uw mening is over de kabinetsplannen! Vul de enquete in, en laat uw reactie achter. De origineelste worden vertoond op de manifestatie 'Aan U het woord'.

Aan U het woord

* Bel tussen 15:00 en 18:00 GRATIS met de Kamerleden van de SP en geef uw reactie op de plannen van het kabinet. 0800 - 2345667
* Vul de enquete in, en laat uw reactie achter via het invulformulier
* Kijk tussen 15:00 en 18:00 live mee naar de manifestatie

Reactie SP op de troonrede: 'Mensen met minste geld en minste schuld aan de crisis betalen de rekening’
Agnes Kant “Dit kabinet is een kabinet van vóór de crisis. Balkenende zoekt niet naar een alternatief voor dat wat gefaald heeft, maar holt de publieke zaak en ons sociale stelsel verder uit. De veroorzakers van de crisis gaan vrijuit, de rekening wordt bij de gewone man gelegd.” Dat zegt SP-fractievoorzitter Agnes Kant in een eerste reactie op de miljoenennota. Lees verder...

U kunt de manifestatie in zijn geheel terugkijken of per programmaonderdeel.
16-09-2009: Kant: 'Kabinet zaait angst over AOW'
15-09-2009: Kant: 'Mensen met minste geld en minste schuld aan de crisis betalen de rekening’
Tegenbegroting SP: Crisis bestrijden en investeren in publieke sector
Website: Aan U het woord, de SP-troontelefoon

U bent hier