h

Geslaagd optreden van P.L.A.G. op ZPF

30 augustus 2009

Geslaagd optreden van P.L.A.G. op ZPF

P.L.A.G. op ZPF Het Parel Leed Aktie-orkes - kortweg P.L.A.G. - de actieband van Behoud de Parel uit Grubbenvorst heeft gisteren op het Zomerparkfeest een spetterend optreden verzorgd. Het enthousiasme spatte van het podium af en de respons onder het duizendkoppige publiek was navenant. Actievoeren kan ook muzikaal een succes zijn.

Een uniek optreden, daar was iedereen het over eens.
De leden van het Parel Leed Aksie-orkes zong liedjes om aandacht te vragen voor het grote aantal plannen rondom Venlo-west/ Grubbenvorst, die de leefbaarheid van het gebied ernstig aantasten. Voorafgaande aan het optreden van P.L.A.G. deelden leden van 'Behoud de Parel' flyers uit onder het publiek met daarin een korte uitleg over de gevaren die er dreigen en welke plannen daarvoor verantwoordelijk zijn (megastallen, Klavertje-4, Greenport, Floriade). Verder werd het talrijke publiek gewezen op de CD-presentatie in café De Vonkel op 13 september. Dan overhandigt de voorman van het P.L.A.G., Pieter Simons, de eerste CD aan de bekende schrijfster Yvonne Kroonenberg.

P.L.A.G. op ZPF

Het optreden van het P.L.A.G. werd afgesloten met het lied "Alle Kanten oët", waarbij het refrein uit volle borst meegezongen werd door de leden van de band én leden van Behoud de Parel. Zij zongen "We laeve in un durp, net naeve het water, weej kinne now alle kanten oët. Weej wille det zoe halde, dus loat os, sloët os neet op mer loat os... d'r auk nog oët!" En dat is precies waarom het gaat bij de acties van Behoud de Parel: stop de industrialisering van het platteland, stop het landje-pik door Venlo, stop de ondoordachte en onrealistische plannen met enkel grootschalige bedrijven voor enkele rijken, Grubbenvorst moet niet geïsoleerd komen liggen op een industrieterrein maar een open plattelandsgemeenschap blijven.

Informatie over het Parel Leed Aksie-orkes en haar muzikanten
Website actiegroep 'Behoud de Parel'
28-8-2009: Antiboomkapactie van Behoud de Parel krijgt vervolg

U bent hier